Meniu de duminica, un meniu cu care sunt convinsa ca sunteti familiarizati si voi.
Daca e sa ma intrebati ce-am mancat martea trecuta probabil nu imi voi aminti, dar daca ma intrebati ce-am mancat duminica trecuta sau acu 2 duminici imi voi aminti cu siguranta. De ce? Pentru ca mancam (cu mici exceptii) cam aceleasi preparate in fiecare duminica: supa de pui/gaina cu taietei si piure de cartofi cu carne de pui sau gaina, cum se nimereste.
Asa mancam duminica si cand eram acasa la mama, de fapt de acolo am ramas cu acest obicei culinar. Bunicile mele gatesc la fel, acelasi lucru in fiecare duminica. Am pastrat traditia si o duc mai departe, atat cat pot.
Tot de la mama am invatat si cum sa prepar carnea pe care am facut minunata supa. Mi-aduc cu drag aminte de diminetile de duminica cand intram in bucatarie si mirosea a supa de pui si a morcovi si mai apoi a usturoi si carne fripta. Sau imi amintesc cum tropaiam pe langa bunica cand fierbea supa si cerseam cate un morcov fiert.
Supa de pui o pregatesc dupa aceasta reteta (CLICK AICI).
Bineinteles, din acest meniu de duminica nu lipseste felul principal: Piure de cartofi si carne de pui(*eu am avut pulpele intregi si aripile de la un pui)
Meniu de duminica – cum pregatesc carnea
- 3 catei de usturoi
- un varf de cutit de boia dulce
- piper dupa gust
- putin ulei/unt
- un polonic de supa de pui
Intr-o tigaie/cratita punem ulei/unt la incins si calim usor cateii de usturoi pisati. Adaugam boia si amestecam, insa avem grija sa nu se arda boiaua. Adaugam carnea scoasa din oala si o rumenim pe amble parti 2-3 minute (eu am pus si cativa morcovi fierti si cgiar va recomand sa fierbeti mai multi morcovi in supa pe care sa ii folositi la carne ulterior) . Adaugam un polonic de supa, punem capacul pe tigaie/cratita si lasam sa bulbuceasca pret de 3-4 clocote, pana cand se rumenesc bine bucatile de carne si scade apa.
Carnea preparata in acest fel merge alaturi de cartofi piure si muraturi sau salata, in functie de sezon.
5 comments
Corina, fix asa e si la mine , de ani si ani mancam supa cu taitei, cartofi piure si carne , in fiecare duminica. Si nu as renunta la obicei pentru nimic in lume. Eu sunt din Banat, pe aici am vazut ca asa se obisnuieste prin multe case 🙂
ufff fix asa era si la mine 🙂 mi-am amintit de duminicile de la bunica 😀
Ai dreptate, meniul… in special supa, care sunt nelipsite duminica in Ardeal si Banat. Pupik.
Ma bucur sa regasesc meniul in mai multe locuri!
O saptamana faina sa aveti!!!
Corinus , eu nu concep duminica fara supa , apoi cartofi si carne !!!! <3 Ptr mine in fiecare duminica e sarbatoare , iar supa cu carne de casa si taitei e in topul listei !!! <3