Dragii mei, avem un castigator al mixerului pentru frappe-uri, iar acesta este Daniela Tentis. Sa il folosesti cu drag si spor si asteptam retete incercate cu el. Eu voi incerca reteta propusa de tine 🙂
Si acum despre reteta.
Cand ai un piept de pui uitat prin congelator iti pui mintea la contributie si faci ceva bun bun de tot cu el. Eu am folosit tot ce aveam prin frigider si am obtinut o mancare care m-a luat prin surprindere. Sosul de soia a completat perfect combinatia, asa ca nu ezitati sa il folositi (daca va place, bien sur).
Cand ai un piept de pui uitat prin congelator iti pui mintea la contributie si faci ceva bun bun de tot cu el. Eu am folosit tot ce aveam prin frigider si am obtinut o mancare care m-a luat prin surprindere. Sosul de soia a completat perfect combinatia, asa ca nu ezitati sa il folositi (daca va place, bien sur).
Ingrediente
– un piept de pui
-300 g ciuperci champignon proaspete
-o ceapa rosie mare
-2 fire ceapa verde
-2 linguri sos soia
-200 ml suc de rosii
– o lingura unt
-sare si piper dupa gust
– 2-3 fire patrunjel tocat marunt
Ceapa rosie se curata si se toaca marunt, ceapa verde se taie rondele, iar pieptul de pui se taie cubulete. Eu am folosit ciuperci micute, insa daca folositi ciuperci de dimensiuni mai mari taiati-le in 2 sau in 4.
Se incinge o tigaie si se topeste untul. Se adauga ceapa rosie si se caleste cateva minute, pana cand este translucida. Se adauga pieptul de pui si se prajeste pana cand este usor rumen, apoi se adauga ciupercile. Se lasa la calit pana cand apa lasata este evaporata, apoi se adauga ceapa verde, sosul de soia si sosul de rosii. (Eu am folosit sos de rosii facut in casa, un sos mai consistent decat bulionul. Insa si bulionul se poate folosi la fel de bine). Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc mic 15 minute, apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.
Merge de minune cu orez, cartofi piure sau paste. Noi am ales piureul de cartofi. Pam-Pam!
Pofta buna!
1 comment
Vreau, vreau!