Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
MancaruriPui

Aripioare glazurate la cuptor

written by Corina aprilie 25, 2018
Aripioare glazurate la cuptor

Aripioare glazurate la cuptor, lipicioase, dulci-afumate, o minunatie, nu alta! Si din start va spun sa dublati cantitatile, sa faceti portie dubla pentru ca toata lumea va dori cat mai multe bucati. Si cum sunt bune si reci, numai bine le luati a doua zi cu voi la birou. Mai faceti si o salata simpla langa ele si aveti pranzul asigurat. Si ce pranz!

Pentru glazura am folosit Jack Daniel’s Barbecue Glaze, varianta smokey sweet. V-am mai povestit de aceasta glazura si in articolul despre Costite glazurate (click AICI). Ziceam acolo ca e geniala glazura asta si am ramas la aceeasi concluzie. Nu imi lipseste din bucatarie, ba chiar mi-am facut un stoc. Sa fie! 🙂 Carnea capata o aroma de afumat, insa e o aroma delicata, subtila.

Va recomand si voua sa o cautati (ultima data am luat-o din Selgros) si sa o incercati. In cazul in care nu o aveti la indemana, folositi doar glazura folosita in partea a doua a retetei si glazurati aripioarele de 2-3 ori in timpul coacerii. Daca alegeti aceasta varianta, pregatiti o cantitate mai mare de glazura pentru a fi siguri ca va ajunge.

Ingrediente Aripioare glazurate la cuptor

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3 linguri glazura dulce-afumata
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingurita miere de albine

Mod de preparare  Aripioare glazurate la cuptor

Spalam aripioarele si le indepartam varfurile. Varfurile le puteti folosi separat intr-o supa, de exemplu, pentru consistenta si aroma.

In continuare, am separat cele doua segmente ale aripioarelor, taind direct pe articulatie, dar nu e nimic gresit sa le lasati intregi.

Pregatim o punga incapatoare (eu folosesc una de copt la cuptor), punem aripioarele in punga si turnam cele 3 linguri de glazura. Legam punga la capat si masam glazura astfel incat sa ajunga pe toate aripioarele.

Dam punga cu aripioare pentru minimum 2 ore. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor: uleiul, otetul, sosul W, usturoiul si mierea.

Dupa ce timpul s-a scurs, pornim cuptorul la 160°C si pregatim o tava cu hartie de copt.

Scoatem aripioarele de la frigider si le asezam in tava pregatita. Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.

Dupa cele 25 de minute scoatem tava din cuptor si ungem aripioarele cu sosul pregatit mai sus. Crestem temperatura cuptorului la 200°C.

Dam aripioarele din nou la cuptor pentru inca 10 minute-15 minute sau pana cand aripioarele sunt rumene si faine. Desigur, timpul variaza in functie de marimea aripioarelor.

Odata coapte, scoatem aripioarele pe un platou si putem presara pe deasupra cozi de ceapa verde tocate marunt si susan alb. Pasul acesta este optional, desigur.

 

Aripioarele glazurate la cuptor sunt minunate alaturi de un sos, iar eu va propun un sos delicios cu iaurt si maioneza.

Ingrediente Sos cu iaurt si maioneza

  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja razuita de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Amestecam toate ingredientele intr-un bol si condimentam cu sare si piper in functie de preferinte. Simplu, nu?

Pofta buna!

Inspiratia pentru reteta mi-a venit de aici.

Print Friendly, PDF & Email
aripioareretete la cuptorretete pui
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Cheesecake cu Snickers si caramel sarat
next post
Vinete umplute cu legume si parmezan

You may also like

Reteta pui piccata (reteta italieneasca)

august 18, 2014

Salata de cous-cous

ianuarie 18, 2010

Piept de pui cu cascaval si sos de...

august 26, 2020

Snitel de pui cu mozzarella

martie 3, 2020

Quesadilla cu pui, fasole si porumb

mai 6, 2020

Supa de pui cu legume si paste fara...

martie 28, 2017

Ficatei de pui cu ceapa

octombrie 3, 2017

Perinite de pui, usturoi si patrunjel

ianuarie 27, 2010

Pui in sos de smantana si chutney de...

martie 29, 2017

Ficat de pui (cu usturoi) in unt

februarie 24, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (69) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (21) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ