Mi se pare ca vara da semne de instalare, asa ca reteta de Vinete umplute cu legume si parmezan pica la fix! Stiu ca inca nu avem vinete si alte legume din gradina, insa mai bine sa aveti reteta pe mai incolo.
Vinetele acestea se pregatesc nesimtit de simplu. Dar si destul de repede. Dupa mine, este genul acela de mancare pe care chiar ai chef sa il faci cand ajungi acasa de la serviciu.
Reteta nu contine carne, insa daca doriti puteti sa adaugati cubulete de bacon, rondele de carnaciori picanti sau chiar carne tocata. De asemenea, cascavalul simplu sau afumat poata sa tine loc cu succes parmezanului.
Ingrediente Vinete umplute cu legume si parmezan
- 2 vinete mari
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii
- 1 ceapa marime medie (alba sau rosie)
- 1 catel de usturoi
- sare si piper
- 1/2 legatura patrunjel tocat marunt
- parmezan razuit
- ulei de masline
Mod de preparare Vinete umplute cu legume si parmezan
Incingem cuptorul la foc moderat si pregatim o tava cu hartie de copt.
Spalam vinetele si le taiem pe lung in doua. Crestam cu un cutit miezul fiecareia, avand grija sa nu taiem si coaja. Presaram putina sare si picuram pe fiecare cativa stropi de ulei de masline. Dam vinetele la cuptor 20 de minute.
Scoatem vinetele din cuptor si cu o lingura scobim miezul crestat. Obtinem 4 barcute dragute. 🙂
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ceapa tocata marunt. O calim 2-3 minute, apoi adaugam ardeii taiati marunt, rosiile taiate cubulete, miezul vinetelor si catelul de usturoi maruntit. Adaugam sare si piper si calim toate legumele cateva minute, amestecand, pana sunt moi. Adaugam patrunjelul tocat marunt, amestecam si oprim focul.
Distribuim compozitia in fiecare barcuta pregatita. Pe deasupra punem parmezan…cat vrem de mult.
Dam tava din nou la cuptor pana vinetele sunt rumene pe deasupra.
Vinetele pregatite asa se potrivesc foarte bine cu o garnitura simpla, asa cum am facut si eu, de cartofi. Cartofi fierti in coaja, apoi feliati, amestecati cu rondele de masline, sare, piper si cateva fire de chives.
Pofta buna!