Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruriPui

Piept de pui in fulgi de porumb

written by Corina Ureche iunie 20, 2012
Piept de pui in fulgi de porumb

Salutare tuturor. Am lipsit cateva zile, insa complet motivat! Am fost la Brasov la Festivalul Fatzada unde am avut un atelier de creatie (decoupage), iar pregatirea acestuia si participarea nu mi-au permis sa-mi fac putin timp pentru blog. Dar revin azi cu forte proaspete :).

Stiu ca e cald si nu prea aveti chef de gatit, insa trebuie sa incercati reteta aceasta. Fasii de pui in fulgi de porumb! Am vrut sa imit pe cat de bine si mult posibil pieptul de pui crocant pe care il gasim la un anumit restaurant tip fast-food, nu dam nume, si am reusit sa fac asta destul de bine. O zic eu si cei care au gustat.

Piept de pui in fulgi de porumb

Ingrediente Fasii de pui in fulgi de porumb

  • un piept de pui marisor
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de faina
  • fulgi de porumb
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita praf de usturoi/usturoi deshidratat dat prin rasnita
  • sare, piper si boia

Mod de preparare Fasii de pui in fulgi de porumb

Carnea de pui se taie fasii/bastonase cam de un deget grosime si lungime. Ouale se bat si se amesteca cu toate condimentele de mai sus pana obtinem un amestec omogen.

Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul peste ei pana se maruntesc cat de cat. Ii maruntiti cat doriti voi de tare.

Bastonasele de pui le trecem prin faina, ouale condimentate, apoi prin fulgii maruntiti si se prajesc in baie de ulei sau se coc in cuptor. Se scot pe prosop absorbant si se servesc calde.

Daca alegeti varianta coacerii, o puteti face la o temperatura de 180 de grade pana cand bastonasele sunt rumenite frumos.

Se servesc alaturi de salate sau sosuri. Noi am avut sos de smantana, usturoi si marar.

Pentru fulgii de porumb nu pot da o cantitate anume. Eu am luat o punga mare din care am tot maruntit pe parcurs ce lucram.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
aperitivemancaruripiept de puiretete pui
16 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Falafel Chiftele de naut
next post
Salata de sunca cu telina

You may also like

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Baghete umplute cu ton si bacon

septembrie 29, 2022

Dovlecel pane crocant

mai 4, 2020

Pui spaniol cu chorizo si cartofi

august 24, 2014

Dovlecel pane

ianuarie 13, 2010

Pui in sos de smantana si chutney de...

martie 29, 2017

Burger de vita pregatit in casa

noiembrie 25, 2019

Chiftele de ciuperci

mai 20, 2010

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Pui in sos de rosii si ciuperci

martie 26, 2010

16 comments

liana iunie 20, 2012 - 10:52 am

ei asa da, fac si eu imitatii in genul asta, la cuptor ca sa fie cat mai "light", si-mi plac mai mult decat originalul 🙂

Reply
Mika´s Kitchen iunie 20, 2012 - 1:58 pm

Am s-o incerc cu siguranta, imi surade ideea 😉

Reply
Corina Ureche iunie 20, 2012 - 1:59 pm

Liana, sa stii ca si noua ne-a placut mai mult decat originalul!

Reply
Corina Ureche iunie 20, 2012 - 1:59 pm

sper sa iti placa. si se face atat de usor!

Reply
mirela iunie 20, 2012 - 1:59 pm

YAMIII,YAMIIII,POT SA VIN?PUPP!!

Reply
Corina Ureche iunie 20, 2012 - 2:00 pm

Hai Mirela, te astept!

Reply
nails, colours and more iunie 21, 2012 - 6:24 am

ce bine arata! si cu sooooos
si sunt mult mai sanatoase decat "originalul"

Reply
Dorina iunie 21, 2012 - 6:27 am

E mai bun decat originalul si mult mai sanatos

Reply
Ramona Alina iunie 21, 2012 - 7:08 am

Ce poftã mi-ai fãcut!

Reply
Corina Ureche iunie 21, 2012 - 7:09 am

da, cu muuult soooos :)) Asa-i Adriana, sunt mai sanatoase!

Reply
Corina Ureche iunie 21, 2012 - 7:09 am

asa este Dorina, multumesc de vizita!

Reply
Corina Ureche iunie 21, 2012 - 7:10 am

Ramona, pai te astept la masa!! 🙂

Reply
mak iunie 26, 2012 - 8:41 am

Buna ziua!
pentru varianta la cuptor:
bucatile de pui se aseaza in tava pe hartie de copt? unsa?
sau in vas direct uns cu ulei?

Raluca

Reply
Corina Ureche iunie 26, 2012 - 8:44 am

Buna ziua. carnea se pune in tava in care in prealabil s-a pus hartie de copt. Aceasta nu trebuie unsa cu ulei!! Personal, nu ung nicicodata hartia de copt cu ulei.
Bastonasle se coc pana cand sunt rumene si crocante.
Pofta buna!

Reply
mak iunie 26, 2012 - 8:45 am

Multumesc mult!

Reply
Corina Ureche iunie 26, 2012 - 8:46 am

cu multa placere!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ