Este delicioasa reteta asta de telemea marinata in ulei de masline. Cu doar cateva ingrediente poti sa iti pregatesti o gustare plina de arome.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Poti folosi si alte tipuri de branza, cum ar fi mozzarella sau casul de tara.
- Foloseste un ulei de masline de foarte buna calitate. Eu am folosit ulei de la Zaliari, este adus direct din Grecia si are o aroma deosebita, ti-l recomand cu drag.
- Poti sa folosesti si ulei de floarea soarelui presat la rece.
- Ca ierburi aromatice poti sa folosesti ce iti place cel mai mult. Cimbrul si busuiocul se numara printre preferatele mele.
- Adauga in borcan si 2-3 catei de usturoi, aroma va fi discreta, dar va face diferenta.
- Pastreaza borcanele cu telemea marinata intr-un loc racoros si intunecat. In camara sau intr-un dulap mai racoros.
- Dupa 7 zile poti consuma telemeaua. Poti si mai repede, insa aromele nu se vor simti prea tare.
- Telemeaua se pastreaza bine pana la 5-6 saptamani, la rece.
- Uleiul aromatizat ramas il poti folosi la salate, risottouri si alte mancaruri.
Ingrediente Telemea marinata in ulei de masline
- telemea
- ulei de masline
- ardei iute
- plante aromatice
- masline (optional)
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
Taie telemeaua cubulete si marunteste ardeiul iute.
In borcane curate si sterilizate pune un rand de telemea, unul de ardei iute si adauga plantele aromatice (si masline daca vrei aceasta varianta).
Completeaza cu telemea si ardei iute apoi toarna ulei de masline. Uleiul de masline trebuie sa acopere branza.
Inchide borcanele cu capac si pune-le intr-un loc racoros. Dupa 7 zile te bucuri de minunatie de telemea marinata in ulei de masline!
Pofta buna!