Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Aperitivegustari sarate

Saratele cu chimen la presa

written by Corina decembrie 14, 2017
Saratele cu chimen la presa

Saratelele cu chimen sunt printre gustarile noastre preferate, dar pana acum nu m-am incumetat sa le pregatesc acasa. Stiam ca sunt migaloase tare si ca te tin ceva vreme langa plita, dar ce nu face omul pentru pofta lui?

La cat sunt de gustoase aceste saratele cu chimen la presa, pentru masa de Craciun nici nu ne-am gandit la o alta gustare sarata. Chiar daca coptul lor dureaza ceva vreme, nu pot zice ca nu e asa, va asigur ca merita orice efort. Nimic nu se compara cu gustul copilariei, asa ca hai toata lumea la saretele cu chimen!

Am folosit si la aceasta reteta unt LURPAK. Saratelele au iesit fragede si pline de gust. Saratelele merita Lurpak, Craciunul merita Lurpak!

P.S. Atat presa cat si reteta le am de la finuta mea. Dana, iti multumesc mult pentru sprijinul logistic si administrativ. 🙂

saratele cu chimen la presa

Ingrediente Saratele cu chimen la presa

  • 500 g faina
  • 125 g unt sarat la temperatura camerei (LURPAK am folosit eu)
  • 125 g branza de burduf
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lingurite chimen
  • 130 ml lapte

Mod de preparare Saratele cu chimen la presa

Intr-un castron incapator punem faina si untul taiat cubulete. Framantam cu degetele pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam branza, oul, praful de copt, sarea, chimenul si laptele. Framantam in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de pe maini.

  • Pastrati la indemana 1-2 linguri de faina in cazul in care aluatul este prea lipicios. Adaugati-le doar daca este nevoie.

Din aluat modelam bile de marimea unor chiftele. Mie mi-au iesit 70 de astfel de bile.

Am pus presa pe flacara plitei, iar in mijloc am pus, pe rand, bilele pregatite. Am copt saratelele 1 minut pe fiecare parte, apoi le-am scos intr-un cos.

In functie de presa, timpul de coacere difera. Exista presa in care pot fi coapte 4 bucati in acelasi timp, ceea ce e super. In presa mea am putut coace doar una, dar nu a fost cu suparare. 🙂

Pofta buna, dragii mei!

Print Friendly, PDF & Email
gustari sarateLURPAKretete LURPAKsaratelesaratele la presa
0 comment
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare
next post
Somon cu sos de unt si lamaie

You may also like

Quiche cu somon si mazare

mai 22, 2018

Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

ianuarie 7, 2013

Muffins cu hribi si parmesan

februarie 13, 2013

Ciuperci umplute cu branza

noiembrie 20, 2009

Ciuperci umplute cu verdeturi

februarie 29, 2012

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023

Tarta cu broccoli (fara blat)

august 12, 2013

Chec aperitiv

ianuarie 10, 2012

Rulouri de cascaval cu zucchini

mai 2, 2013

Chiftele de dovlecel si marar

ianuarie 13, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ