Chiftele de dovlecel si marar, o reteta perfecta si racoritoare pentru zilele calde de vara. Mai ales alaturi de un sos de smantana sau un pahar cu iaurt. De multe ori le mancam simple, cu paine si iaurt de baut. Sunt atat de gustoase de nici nu va pot explica.
Bineinteles, le putem servi si alaturi de alte bunataturi de vara, cum ar fi salatele. Sau alaturi de orez sau cartofi noi la cuptor. Posibilitatile sunt nelimitate. Bine, recunosc ca atunci cand le pregatesc, primele 2-3 bucati le pun intre felii de paine si mi se pare una dintre cele mai bune mancaruri ever. Nu pot decat sa va recomand sa incercati, imi veti da dreptate! 🙂
Ingrediente Chiftele de dovlecel si marar
- 2 dovlecei mici
- 1 ou intreg
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de faina alba
- 1 lingura pesmet
- 1/2 legatura marar proaspat
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftele de dovlecel si marar
Dovleceii se curata, se taie pe de-a lungul si se scot semintele.
Se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se tin intr-o strecuratoare in jur de 30 de minute pentru a se scurge apa din ei. Ii apasam cu o lingura de lemn daca este nevoie.
Cand sunt scursi se pun intr-un alt vas, adaugam oul, mararul tocat marunt, faina, pesmetul si condimentele. Pisam si cateii de usturoi si ii adaugam peste dovlecei. Amestecam bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Chiftelele le prajim in ulei incins. Pentru a le forma ne ajutam de o lingura deoarece compozitia este moale si nu se pot forma mingiute. Luam compozitie cu lingura si o turnam in uleiul incins.
Prajim chiftelele pe ambele parti pana sunt rumene, apoi le scoatem pe un prosop sau servetel absorbant.
Sper sa va placa si voua reteta mea de chiftele de dovlecel si marar si sa o incercati cat de curand.
Pofta buna!
5 comments
Ce bine arata!!!
Este sigur foarte bune.
Fac si eu dar cu dovlecelul fiert.
Te pup.
Merci Daniela…interesant cu dovlecel fiert
super arata! eu pun si cartof, sa nu faca mofturi sotul…nu prea e fan dovlecei!
🙂 merci mult, pun si eu data viitoare cartof fiert sa vad cum este. Pupici
dar daca i-as face la cuptor ? ar mai iesi la fel de bune ?