Puteti servi salsa de rosii pe post de aperitiv, musafirii o vor aprecia cu siguranta. Merge de minune ca si garnitura langa carne sau pur si simplu alaturi de tortillas.
Ingrediente
-3 rosii maricele
-o ceapa rosie nici prea mare nici prea mica
– 1/2 ardei iute (unul mic)
-5 fire de patrunjel
-sare
-2-3 linguri ulei de masline
Rosiile le spalam si le taiem in patru, scoatem miezul samburos si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam cat putem de marunt (eu am pus in robot); marunt tocam si patrunjelul (si pe el il puteti pune in robt).
Intr-un bol punem rosiile, ceapa, patrunjelul si ardeiul iute taiat felii marunte. Ardeiul iute se pune in functie de preferinte, eu am folosit o jumatate dintr-un ardei destul de mic; daca va plac mancarurile picante puneti mai mult.
Condimentam cu sare, adugam ulei de masline si amestecam salata.
Serviti ca si garnitura langa fripturi/gratare, cu paine prajita (pe care o puteti unge cu putin usturoi in prealabil) sau tortillas.
Noi am servit atat cu paine prajita cat si ca si garnitura alaturi de un minunat escalop de porc cu ciuperci, pe care vi-l prezint in curand.
Pofta buna!
4 comments
asta e salsa de care imi ziceai ieri? arata foarte fain!
da da, asta e salsa 🙂
Cred ca am vazut aceeasi emisiune. Salivam la burrito, quesadilla si fajitas :))). O sa incerc si eu reteta asta cat de curand 😛
Lucia emisiunea a fost pe Euforia TV, Safari ii zice. si da, trebuie sa incerci este absolut minunata, pe cat e de simpla pe atat e de buna