Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
AperitiveMancaruri

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

written by Corina martie 26, 2020
Chec sarat cu parmezan si patrunjel

Chec sarat cu parmezan si patrunjel, chec sarat pregatit in vremuri de izolare pe motiv de lipsa paine in casa.

Desi noi doi nu suntem mari mancatori de paine, exista situatii cand painea trebuie musai sa fie pe masa. Cum ar fi o ciorba de fasole boabe si o salata de ceapa alaturi. Ei bine, sper ca sunteti de acord aici cu mine, painea nu poate lipsi!

Am preferat sa fac un chec din acesta super rapid decat sa mergem la magazin. Ne-am propus ca in aceasta perioada (COVID-19) sa mergem la magazin doar cand avem mai multe lucruri de cumparat, deci o data la cateva zile. Asa ca nu avea sens sa iesim pentru o paine.

Checul l-am facut un-doi, din doar cateva ingrediente. In trecut am facut muffins cu hribi asa ca am adaptat putin reteta aceea.

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

  • In loc de chefir puteti folosi iaurt, lapte batut sau chiar smantana
  • Patrunjelul poate fi inlocuit cu marar sau alte ierburi aromatice proaspete. Chiar si cele uscate pot fi folosite.
  • Aceasta reteta este una de baza. De aici puteti sa faceti multe alte combinatii si sa adaugati ingrediente care va plac: ardei taiati marunt, cubulete de bacon, ciuperci, spanac maruntit etc.

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

Ingrediente Chec sarat cu parmezan si patrunjel

  • 3 oua
  • 240g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt (5g)
  • 80g chefir
  • 60g parmezan razuit
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare
  • seminte (eu am folosit seminte de susan si de floarea soarelui)

Mod de preparare Chec sarat cu parmezan si patrunjel

Pornim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o tava de chec/cozonac. Daca nu vreti sa folositi hartie de copt sau nu aveti, ungeti tava cu putin unt sau ulei si tapetati-o cu putina faina.

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt. Ouale, smantana si sarea se mixeaza intr-un bol sau se amesteca cu telul. Se adauga parmezanul, se amesteca bine apoi se toarna toata faina + patrunjelul tocat marunt. Cu o spatula se amesteca pana aluatul de chec este omogenizat, apoi se pune in tava de copt si se niveleaza cu o lingura umezita (musai umezita, altfel se va lipi aluatul de ea).

Pe deasupra se presara semintele si se da tava la cuptor.

Checul se coace 30 de minute, pana este rumen si trece testul cu scobitoarea. Odata copt, se scoate din tava cu tot cu hartie si se lasa la racit. Se feliaza abia dupa ce se raceste complet.

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

Pofta buna, dragii mei!

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

Print Friendly, PDF & Email
chec saratgustarigustari sarateparmezanpatrunjelretete la cuptorretete simple si usoare
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina
next post
Ciorba de pui a la grec

You may also like

Ciuperci umplute

noiembrie 18, 2009

Ciuperci cu camembert

ianuarie 31, 2012

Chiftele de dovlecel cu branza la cuptor

iulie 3, 2017

Dakos

decembrie 11, 2012

Foietaj cu branza/cascaval si carne

decembrie 13, 2010

Chiftele cu somon si cartofi

martie 5, 2018

Aperitive usoare si rapide fara gluten – Bucataria...

februarie 17, 2016

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Sandvis de student

mai 31, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ