Chec sarat cu parmezan si patrunjel, chec sarat pregatit in vremuri de izolare pe motiv de lipsa paine in casa.
Desi noi doi nu suntem mari mancatori de paine, exista situatii cand painea trebuie musai sa fie pe masa. Cum ar fi o ciorba de fasole boabe si o salata de ceapa alaturi. Ei bine, sper ca sunteti de acord aici cu mine, painea nu poate lipsi!
Am preferat sa fac un chec din acesta super rapid decat sa mergem la magazin. Ne-am propus ca in aceasta perioada (COVID-19) sa mergem la magazin doar cand avem mai multe lucruri de cumparat, deci o data la cateva zile. Asa ca nu avea sens sa iesim pentru o paine.
Checul l-am facut un-doi, din doar cateva ingrediente. In trecut am facut muffins cu hribi asa ca am adaptat putin reteta aceea.
-
In loc de chefir puteti folosi iaurt, lapte batut sau chiar smantana
-
Patrunjelul poate fi inlocuit cu marar sau alte ierburi aromatice proaspete. Chiar si cele uscate pot fi folosite.
-
Aceasta reteta este una de baza. De aici puteti sa faceti multe alte combinatii si sa adaugati ingrediente care va plac: ardei taiati marunt, cubulete de bacon, ciuperci, spanac maruntit etc.
Ingrediente Chec sarat cu parmezan si patrunjel
- 3 oua
- 240g faina
- 1/2 pliculet praf de copt (5g)
- 80g chefir
- 60g parmezan razuit
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 1 lingurita sare
- seminte (eu am folosit seminte de susan si de floarea soarelui)
Mod de preparare Chec sarat cu parmezan si patrunjel
Pornim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o tava de chec/cozonac. Daca nu vreti sa folositi hartie de copt sau nu aveti, ungeti tava cu putin unt sau ulei si tapetati-o cu putina faina.
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt. Ouale, smantana si sarea se mixeaza intr-un bol sau se amesteca cu telul. Se adauga parmezanul, se amesteca bine apoi se toarna toata faina + patrunjelul tocat marunt. Cu o spatula se amesteca pana aluatul de chec este omogenizat, apoi se pune in tava de copt si se niveleaza cu o lingura umezita (musai umezita, altfel se va lipi aluatul de ea).
Pe deasupra se presara semintele si se da tava la cuptor.
Checul se coace 30 de minute, pana este rumen si trece testul cu scobitoarea. Odata copt, se scoate din tava cu tot cu hartie si se lasa la racit. Se feliaza abia dupa ce se raceste complet.
Pofta buna, dragii mei!