Chiftele de ton la cuptor cu ceapa si patrunjel. La fel de bine chiftelele pot fi prajite in putin ulei, insa varianta la cuptor mi se pare mai lejera.
Imi plac foarte mult orice fel de chiftele, fie ca sunt vegetariene, fie ca au si carne, iar varianta la cuptor mi se pare cea mai buna metoda de a le pregati. Este mai simplu si rapid, nu faci miros in casa, faci si economie la ulei, dar si la timp, si sunt mai sanatoase. Ne place sau nu, asta e adevarul.
Vezi AICI intreaga colectie de retete de chiftele de pe blog!
Ingrediente Chiftele de ton la cuptor
- 500g ton din conserva (bucati sau maruntit – foarte bine scurs de apa sau ulei)
- 30g pesmet
- 1 ou mare sau 2 oua mici
- 1 ceapa micuta alba sau rosie, dar si cea verde merge foarte bine
- 1 legatura patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
- optional puteti sa adaugati si un morcov mic dat pe razatoare
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 190°C si punem hartie de copt intr-o tava.
Taiem ceapa marunt. Tocam patrunjelul cat mai fin.
Intr-un bol incapator punem tonul (scurs bine de tot de lichid), ceapa tocata, patrunjelul, pesemtul, sare si piper si oul. Amestecam cu o paleta sau cu mana pana obtinem o compozitie omogena. Gustam putin si adaugam condimente daca este cazul.
Din aceasta compozitie formam mingiute pe care le aplatizam usor intre palme. Le asezam una langa cealalta in tava pregatita. Mie mi-au iesit 20 de chiftele din aceste cantitati si nu le-am facut tare micute.
Coacem chiftelele 30 de minute fara a le intoarce. Dupa acest timp chiftelele ar trebui sa fie rumene. Va recomand sa le urmariti din cand in cand, s-ar putea ca in cuptorul vostru sa se faca mai repede sau sa mai aiba nevoie de putin timp.
Daca nu aveti cuptor electric, setati flacara pe mediu spre mare.
Pofta buna!