Prajitura cu scortisoara sau prajitura cinnamon rolls adica o adaptare a celebrelor rulouri mega delicioase. Si ghiciti ce? Chiar seamana la gust foarte foarte mult cu rulourile. Sper sa va placa reteta!
De cum am vazut reteta prajiturii pe Pinterest – va las aici link – mi-am zis ca e musai-musai sa o incerc. Am folosit o cantitate mai mica de zahar fata de reteta originala si sincer bine am facut. Pentru gustul nostru ar fi iesit mult prea dulce daca pastram cantitatea.
Ingrediente Prajitura cu scortisoara
Pentru blat
- 400g faina
- 150g zahar
- 400ml lapte (rece)
- 100g unt topit si racit
- vanilie (dupa gust)
- 2 oua
- 10g praf de copt
Pentru umplutura de scortisoara
- 150g unt moale, la temperatura camerei
- 80g zahar brun
- 40g faina
- 5g scortisoara
Pentru glazura de zahar
- 140g zahar pudra
- 3-4 linguri lapte
Mod de preparare
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava de 20×30 cm. Ungem tava cu putin unt.
Intr-un bol batem cele 2 oua cateva secunde, apoi adaugam zaharul, laptele, vanilia si untul. Amestecam bine.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Turnam aluatul in tava pregatita.
Separat amestecam ingredientele pentru umplutura.
Cu lingurita punem peste prajitura, din loc in loc, umplutura. Amestecam cu o furculita astfel incat sa distribuim umplutura pe intreaga suprafata a prajiturii.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Intotdeauna verificati blaturile cu scobitoarea. Ea trebuie sa iasa uscata din prajitura.
Cat timp se coace prajitura, pregatim glazura de zahar. Punem cele 140g de zahar intr-un bol si adaugam laptele, lingura cu lingura, pana ajungem la consistenta dorita. Eu am folosit in total 4 linguri de lapte.
Imediat dupa coacere turnam glazura peste prajitura, apoi o lasam sa se raceasca complet inainte de portionare.
Pofta buna!