Tarta de cartofi la tigaie cu umplutura de branzeturi si prosciutto. Este o reteta pentru care nu aveti nevoie de ingrediente sofisticate si pe care o puteti adapta in functie de preferintele voastre culinare. Nu aveti nevoie de cuptor, totul se face intr-o tigaie, la foc mic pe aragaz. Este delicioasa atat calda, cand branzeturile se intind apetisant, cat si rece, ceea ce o face potrivita chiar si pentru pranzul de a doua zi de la birou. Nu are nevoie de reincalzire, se poate consuma rece alaturi de putina smantana si iaurt. Merge excelent si o salata langa ea, sigur ca da!
Cum pot personaliza tarta de cartofi la tigaie?
Foarte simplu!
- De exemplu poti sa schimbi gustul compozitiei de cartofi adaugand condimentele preferate: cimbru, oregano, rozmarin, busuioc, maghiran. Totusi, as recomanda sa folosesti doar un condiment pentru ca sunt foarte puternice ca aroma.
- Apoi, poti sa folosesti si alte tipuri de branza. Poate iti plac branzeturile cu mucegai, poate cascavalul afumat sau chiar branza de burduf. Toate se potrivesc de minune! Da, chiar si telemea poti folosi, dar in acest caz iti recomand sa folosesti un al doilea tip de branza care se topeste. Pentru o textura cremoasa si delicioasa.
- Nu in ultimul rand, poti sa inlocuiesti prosciutto cu alte tipuri de mezeluri. De asemenea, daca ai resturi de friptura, le poti valorifica in aceasta tarta!
- Carnea nu este un ingredient obligatoriu al acestei tarte, poti la fel de bine sa renunti la ea. Poti folosi in schimb felii de ciuperci, ardei, rosii. Chiar si rondele de vinete sau dovlecel, pe care iti sugerez sa le prajesti putin separat inainte de a le adauga in tarta.
Ingrediente Tarta de cartofi la tigaie
- 1,2 kg cartofi
- 2 oua
- 50g cheddar felii sau razuit
- 100g cascaval razuit
- 5-6 felii prosciutto
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 2 lingurite ulei de masline
- extra (pentru servit) smantana sau iaurt, verdeata proaspata
APASA PLAY VEZI RETETA DE TARTA DE CARTOFI IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
- Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare.
- Stoarcem cartofii intre palme pana se scurge lichidul.
- Amestecam cartofii razuiti si storsi cu ouale si condimentele.
- Punem pe foc mic o tigaie cu diametrul de 25cm si o ungem cu uleiul de masline.
- Punem in tigaie 1/2 din cartofi si nivelam ca pentru o clatita.
- Alternam deasupra feliile de cheddar, prosciutto si cascavalul razuit.
- Acoperim umplutura cu cartofii ramasi.
- Punem capac si prajim tarta 15 minute pe fiecare parte.
- Eu am intors tarta cu ajutorul unei farfurii, dar puteti face acest pas si cu ajutorul capacului. Recomandarea mea este sa aveti grija sa nu va ardeti!
Asa cum ati vazut, Tarta de cartofi la tigaie se pregateste extrem de simplu, nu are nevoie de ingrediente super sofisticate si poate fi personalizata dupa preferintele voastre. Sper din suflet sa va placa si sa o testati. Pofta mare!
2 comments
În interior oare cât de bine e facuta? Am făcut azi, dar cartofii nu mi se par foarte gătiți în interior și mă gândesc că poate am greșit undeva. Chiar și-așa, e foarte bună, mulțumim pentru rețetă!
Buna ziua. La interior este bine gatita. Cartofii au textura cartofilor fierti, insa ceva mai fermi.