Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
AperitiveMancaruri

Tarta de cartofi la tigaie

written by Corina septembrie 6, 2022
Tarta de cartofi la tigaie

Tarta de cartofi la tigaie cu umplutura de branzeturi si prosciutto. Este o reteta pentru care nu aveti nevoie de ingrediente sofisticate si pe care o puteti adapta in functie de preferintele voastre culinare. Nu aveti nevoie de cuptor, totul se face intr-o tigaie, la foc mic pe aragaz. Este delicioasa atat calda, cand branzeturile se intind apetisant, cat si rece, ceea ce o face potrivita chiar si pentru pranzul de a doua zi de la birou. Nu are nevoie de reincalzire, se poate consuma rece alaturi de putina smantana si iaurt. Merge excelent si o salata langa ea, sigur ca da! 

Tarta de cartofi la tigaie

Cum pot personaliza tarta de cartofi la tigaie?

Foarte simplu!

  • De exemplu poti sa schimbi gustul compozitiei de cartofi adaugand condimentele preferate: cimbru, oregano, rozmarin, busuioc, maghiran. Totusi, as recomanda sa folosesti doar un condiment pentru ca sunt foarte puternice ca aroma.
  • Apoi, poti sa folosesti si alte tipuri de branza. Poate iti plac branzeturile cu mucegai, poate cascavalul afumat sau chiar branza de burduf. Toate se potrivesc de minune! Da, chiar si telemea poti folosi, dar in acest caz iti recomand sa folosesti un al doilea tip de branza care se topeste. Pentru o textura cremoasa si delicioasa.
  • Nu in ultimul rand, poti sa inlocuiesti prosciutto cu alte tipuri de mezeluri. De asemenea, daca ai resturi de friptura, le poti valorifica in aceasta tarta!
  • Carnea nu este un ingredient obligatoriu al acestei tarte, poti la fel de bine sa renunti la ea. Poti folosi in schimb felii de ciuperci, ardei, rosii. Chiar si rondele de vinete sau dovlecel, pe care iti sugerez sa le prajesti putin separat inainte de a le adauga in tarta.

Ingrediente Tarta de cartofi la tigaie

  • 1,2 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50g cheddar felii sau razuit
  • 100g cascaval razuit
  • 5-6 felii prosciutto
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurite ulei de masline
  • extra (pentru servit) smantana sau iaurt, verdeata proaspata

APASA PLAY VEZI RETETA DE TARTA DE CARTOFI IN FORMAT VIDEO

Mod de preparare

  1. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare.
  2. Stoarcem cartofii intre palme pana se scurge lichidul.
  3. Amestecam cartofii razuiti si storsi cu ouale si condimentele.
  4. Punem pe foc mic o tigaie cu diametrul de 25cm si o ungem cu uleiul de masline.
  5. Punem in tigaie 1/2 din cartofi si nivelam ca pentru o clatita.
  6. Alternam deasupra feliile de cheddar, prosciutto si cascavalul razuit.
  7. Acoperim umplutura cu cartofii ramasi.
  8. Punem capac si prajim tarta 15 minute pe fiecare parte.
  • Eu am intors tarta cu ajutorul unei farfurii, dar puteti face acest pas si cu ajutorul capacului. Recomandarea mea este sa aveti grija sa nu va ardeti!

Tarta de cartofi la tigaie

Asa cum ati vazut, Tarta de cartofi la tigaie se pregateste extrem de simplu, nu are nevoie de ingrediente super sofisticate si poate fi personalizata dupa preferintele voastre. Sper din suflet sa va placa si sa o testati. Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
cartoficheddarmaine in caserolamancare la pachetprosciuttoretete simple si usoareselgrosselgros romania
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Risotto cu rosii
next post
Baghete umplute cu ton si bacon

You may also like

Chiftele la cuptor (cu carne de vita)

decembrie 1, 2010

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Baghete umplute cu ton si bacon

septembrie 29, 2022

Paine umpluta

mai 26, 2012

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Chiftele de peste cu malai

decembrie 28, 2012

Foietaj cu branza/cascaval si carne

decembrie 13, 2010

Paine umpluta cu masline si rosii

octombrie 16, 2012

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

Chiftele de dovlecel cu branza la cuptor

iulie 3, 2017

2 comments

Magda septembrie 19, 2022 - 5:48 pm

În interior oare cât de bine e facuta? Am făcut azi, dar cartofii nu mi se par foarte gătiți în interior și mă gândesc că poate am greșit undeva. Chiar și-așa, e foarte bună, mulțumim pentru rețetă!

Reply
Corina septembrie 21, 2022 - 9:25 am

Buna ziua. La interior este bine gatita. Cartofii au textura cartofilor fierti, insa ceva mai fermi.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ