Risotto cu rosii – un risotto cremos si delicios, reteta perfecta in care puteti sa valorificati vedetele sezonului: rosiile. Este un preparat pentru care nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente, insa este esential ca acestea sa fie de calitate. Acest risotto poate fi servit ca atare sau poate fi servit alaturi de peste sau carne la gratar, chiar si niste creveti trasi la tigaie in putin unt cu usturoi ar fi perfecti! Pentru ca este un preparat cremos, este bine sa fie servit imediat ce este gata de preparat, pentru a ne putea bucura pe deplin de tot ce inseamna un risotto. Daca il lasam sa se odihneasca, chiar si 2 minute, deja nu mai vorbim despre un risotto pentru ca va incepe sa se intareasca si va capata aspectul unui terci. Asadar, bucurati-va de risotto cat e cald si delicios!
- Orezul trebuie sa fie special pentru risotto: Arborio sau Carnaroli sunt printrece cele mai cunoscute, sunt tipuri de orez cu bob mare.
- Este bine ca lichidul folosit sa fie o supa buna de pui, de legume sau vita. Luati in considerare apa doar in caz de forta majora, ca sa zic asa. Sa fie ultima pe lista.
- O supa sau stock de legume puteti pregati foarte simplu si usor. Puneti la fiert intr-o oala morcov, telina, pastarnac, ceapa, sare piper si foi de dafin. Puteti congela aceasta supa in sticle sau sub forma de cuburi. Este chiar simplu!
- Proportia lichid-orez este 3:1. 3 parti de lichid la 1 parte orez.
- Pentru risotto supa trebuie sa fie fierbinte in momentul in care o adaugam, trepat, peste orez. Astfel, nu reducem temepratura preparatului si risotto se va gati uniform.
- La fel de important este si vasul pe care il folosim. Este de preferat o oala suficient de mare si larga pentru a se putea gati orezul uniform.
- Vom gati risotto la foc mic, spre mediu, niciodata la foc mare sau sub capac.
- Ca o concluzie, pentru un risotto perfect este nevoie de putina rabdare. Aproximativ 15-18 minute de rabdare!
Vezi AICI si reteta de SUPA DE ROSII CU FIDEA.
Ingrediente Risotto cu rosii
- 150g orez Arborio
- 50g ceapa alba tocata marunt
- 1 catel de usturoi maruntit
- 80ml vin alb sec
- 200ml sos de rosii
- 250ml supa de pui/legume
- 2 linguri ulei de masline
- 30g unt
- 40g parmezan razuit
- sare si piper
- frunze proaspete de busuioc
APASA PLAY VEZI RETETA DE RISOTTO CU ROSII IN FORMAT VIDEO
Sper sa va placa aceasta reteta de Risotto cu rosii si sa o incercati cat de curand!