Aripioare cu lamaie la cuptor – o reteta pe care o puteti pregati un-doi atunci cand aveti prietenii sau familia in vizita. Pregatiti langa ele si o salata si o garnitura (cartofii mi se pare ca merg excelent aici) si aveti o masa pe cinste! Bineinteles, puteti sa asezati pe masa si un sos pentru ca aripioare+sos=love. Cea mai simpla varianta pe care o puteti pregati este: iaurt grecesc+putin ulei de masline, usturoi pisat, sare si piper. Optional puteti adauga si fulgi de chili. Siiiii, ca de obicei, puteti pune aripioarele si in caserola pentru pranzul de la birou.
Ingrediente Aripioare cu lamaie la cuptor
- 800g aripioare de pui
- 80ml ulei de masline
- zeama de la o lamaie mare
- 2 lingurite de mustar
- o lingurita miere
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 lingurite cu varf cu zaatar (se poate folosi in locul acestui condiment cimbru uscat, oregano si maghiran)
Mod de preparare
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele mai sus, cu exceptia aripioarelor (condimentele, lamaia, uleiul de masline si mustarul).
Aripioarelor le-am taiat varfurile (a 3-a parte) si le-am taiat in doua. Le-am pus pe hartie de copt intr-o tava si le-am condimentat cu sare si piper pe ambele parti.
Am uns aripioarele si pe ambele parti cu acest amestec, apoi le-am copt 44 minute la 200°C. E posibil sa se rumeneasca si mai repede, asadar le urmariti, da? Cuptorul obligatoriu preincalzit, eu am folosit functia ventilatie si caldura sus-jos.
Dupa coacere am pus pe deasupra patrunjel tocat marunt si am stropit cu extra zeama de lamaie.
Sunt delicioase mancate calde, imediat ce sunt scoase din cuptor, insa la fel de bune sunt si daca sunt reincalzite.
Pofta mare, dragii mei!
Ce spuneti, va place reteta de Aripioare cu lamaie la cuptor? Eu zic asa: o incercati o data si pe urma nu mai exista cale de intoarcere! 🙂