Supa de rosii cu fidea – o mancare plina de aromele verii. Este o reteta super simpla, iar supa este lejera, numai buna pentru masa de pranz sau cina. Desigur, poate fi pusa si la pachet pentru a o savura la birou in pauza de masa.
Stiu aceasta mancare de la mama mea, o pregateste mereu vara cu rosii proaspete, dar si iarna cu bulion si sos de rosii. Eu am adaptat reteta ei, am pasat legumele in blender, mama le taie cubulete si le lasa asa. Textura aceasta cremoasa imi place super mult, categoric prefer aceasta varianta.
Eu am folosit fidea, insa la fel de bine se pot pregati galuste de gris sau de faina. Pe acestea le vom fierbe separat si le vom pune in supa gata fierte, mai ales daca alegem aceasta varianta de supa cremoasa. Mama pune si orez fiert (tot separat), insa variantele cu fidea si galuste mi se par mai gustoase. Voi facem cum doriti.
Legat de fidea, puteti alege de la raion ce va face cu ochiul, oferta este bogata: taitei lati sau subtiti, fidea, chiar si cus-cus, romburi etc.
Ingrediente Supa de rosii cu fidea
- 600g rosii
- 120g morcovi
- 60g telina
- 1 ceapa alba mare
- sare si piper
- 5-6 frunze de busuioc proaspat
- 20ml ulei de masline
- un varf lingurita zahar
- 2l apa
- 100g fidea
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Preparare
Punem rosiile intr-un blender si le pasam.
Intr-o oala incapatoare punem morcovii taiati mare, telina taiata bucati mari, ceapa intreaga, rosiile pasate, uleiul de masline, sare si piper, frunzele de busuioc. Punem oala pe foc si fierbem totul pana legumele sunt moi.
Cu o spatula luam legumele fierte din supa si le punem in blender cu putina supa. Pasam pana obtinem o crema fina, apoi o turnam in supa. Punem supa din nou pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua. Fierbem 1 minut, apoi stingem focul si lasam supa sa se tempereze.
Servim supa de rosii cu fidea calda cu smantana si verdeata pe deasupra.
Pofta buna!