Dorada la cuptor – aceea reteta care te scoate din impas atunci cand ai pofta de peste! Ai gasit dorada la raionul de peste, iti face cu ochiul, dar te intrebi cum ai putea sa o gatesti? Simplu si usor, iti spun eu mai jos!
Pentru alte retete super gustoase pe baza de peste, click AICI.
Ingrediente Dorada la cuptor
- 2 dorade
- 4 felii de lamaie
- 4-5 fire de patrunjel proaspat
- sare si piper
- 2 capatani de usturoi
- 3-4 linguri de masline kalamata
- 2 linguri capere
- ulei de masline
Mod de preparare
Umpli pestele (pe care l-ai sters cu un prosop) cu felii de lamaie si 2-3 fire de patrunjel proaspat. Bineinteles, inainte de asta ai alintat interiorul cu sare si piper. Asezi dorada intr-o tava, arunci cateva rosii, cele 2 capatani de usturoi carora le-ai taiat capacul, masline (dar sa fie din cele bune si gustoase) si cateva capere. Stropesti totul cu ulei de masline si zeama de lamaie, rasnesti un piper si tusti la cuptorul bine incins la 190°C. 25 de minute mai tarziu nu-ti ramane decat sa te bucuri de ce-ai copt alaturi de un orez negru sau orice altceva ce iti incanta simturile.
Carnea va fi suculenta si suculenta, atat de gustoasa! Daca nu iti place orezul negru, poti alege orice alta garnitura. Doarada merge perfect cu orice fel de orez, cartofi la cuptor sau fiert sau chiar si cu o simpla si banala salata.
- *Orezul negru l-am fiert in apa cu sare in jur de 25 de minute, cat a fost indicatia producatorului pe ambalaj.
Pofta buna!