Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Peste

Somon cu sos de unt si lamaie

written by Corina decembrie 16, 2017
Somon cu sos de unt si lamaie

Dragii mei, ce ziceti de somon cu sos de unt si lamaie pentru masa de Craciun? Si reteta o gasiti mai jos. Si e si simpla, asa cum v-am obisnuit de altfel.

Sosul acesta de unt este nou pentru mine. L-am descoperit in mai multe retete pe Pinterest si mi s-a parut delicios. Ceva de testat musai acasa. Zis si facut! Si asa s-a nascut minunatia pe care o prezint azi.

Somon cu sos de unt si lamaie, dar mai este aromat si cu usturoi si miere. Este un sos cremos, dulce-acrisor. Mi s-a parut delicioasa combinatia sos-somon si ma gandesc ca ar merge de minune si cu pui sau curcan. Vreau neaparat sa testez cat de curand.

Dragii mei, nu ma mai intind, mai jos va las reteta. Sper din inima sa va placa.

somon cu sos de unt si lamaie (3)

Ingrediente Somon cu sos de unt si lamaie

(pentru 2 portii)

  • 2 file-uri de somon
  • 50 g unt sarat (am folosit LURPAK)
  • 50 ml supa de pui/legume (se poate folosi si apa)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • sare si piper
  • 2-3 fire de patrunjel proaspat

Mod de preparare Somon cu sos de unt si lamaie

Somonul se tamponeaza cu un servetel absorbant. Se presara sare si piper pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa. Puteti sa folositi o tigaie grill sau una simpla.

Somonul se prajeste 1 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de mai mult timp, mai ales ca vorbim despre file. In plus, ne dorim ca somonul sa fie la interior fraged si suculent, nu uscat si prea facut.

Scotem file-urile pe o farfurie si in tigaie adaugam jumatate din cantitatea de unt. Cand untul este topit adaugam catelul de usturoi pisat. Amestecam si calim cateva secunde, apoi adaugam supa de pui, zeama de lamaie si condimentele. Lasam sosul pe foc mic pana cand lichidul scade si prinde consistenta. Totul dureaza in jur de 3-4 minute.

Cand sosul prinde sa se ingroase, adaugam untul ramas si mierea. Amestecam pana cand untul se topeste si adaugam patrunjelul tocat marunt. Stingem focul, sosul este gata!

Adaugam somonul in sos si il intoarcem pe toate partile.

Servim somonul cu sos de unt si lamaie impreuna cu o garnitura si/sau salata. Noi am avut cartofi fierti condimentati cu sare si piper. Atat! Si la cat de bun e somonul in sosul asta cremos, va rog sa ma credeti ca nu este nevoie de nimic mai mult.

Pofta buna!

somon cu sos de unt si lamaie (3)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
LURPAKpesteretete LURPAKretete pesteretete simple si rapidesomonsomon cu sossos de unt
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Saratele cu chimen la presa
next post
Rulada cu crema de nuca si unt

You may also like

Somon la gratar

februarie 18, 2013

Pastrav in crusta de malai

decembrie 11, 2017

Somon cu spanac si rosii in sos de...

decembrie 10, 2018

Idei pentru pranz sau cina. 8 combinatii delicioase

august 8, 2016

Salata cu peste prajit

martie 24, 2010

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Creveti pane cu usturoi si boia afumata

noiembrie 27, 2019

Merluciu condimentat la cuptor

martie 8, 2010

Pastrav la cuptor. In sos aromat

ianuarie 16, 2017

Cod la cuptor in hartie de copt sau...

decembrie 30, 2020

2 comments

Octavian iunie 13, 2018 - 12:56 am

Delicios, într-adevăr .

Reply
Corina iunie 13, 2018 - 1:17 pm

Asa e!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT