Dragii mei, ce ziceti de somon cu sos de unt si lamaie pentru masa de Craciun? Si reteta o gasiti mai jos. Si e si simpla, asa cum v-am obisnuit de altfel.
Sosul acesta de unt este nou pentru mine. L-am descoperit in mai multe retete pe Pinterest si mi s-a parut delicios. Ceva de testat musai acasa. Zis si facut! Si asa s-a nascut minunatia pe care o prezint azi.
Somon cu sos de unt si lamaie, dar mai este aromat si cu usturoi si miere. Este un sos cremos, dulce-acrisor. Mi s-a parut delicioasa combinatia sos-somon si ma gandesc ca ar merge de minune si cu pui sau curcan. Vreau neaparat sa testez cat de curand.
Dragii mei, nu ma mai intind, mai jos va las reteta. Sper din inima sa va placa.
Ingrediente Somon cu sos de unt si lamaie
(pentru 2 portii)
- 2 file-uri de somon
- 50 g unt sarat (am folosit LURPAK)
- 50 ml supa de pui/legume (se poate folosi si apa)
- zeama de la 1 lamaie
- 1 catel mare de usturoi
- 1 lingurita miere
- sare si piper
- 2-3 fire de patrunjel proaspat
Mod de preparare Somon cu sos de unt si lamaie
Somonul se tamponeaza cu un servetel absorbant. Se presara sare si piper pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa. Puteti sa folositi o tigaie grill sau una simpla.
Somonul se prajeste 1 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de mai mult timp, mai ales ca vorbim despre file. In plus, ne dorim ca somonul sa fie la interior fraged si suculent, nu uscat si prea facut.
Scotem file-urile pe o farfurie si in tigaie adaugam jumatate din cantitatea de unt. Cand untul este topit adaugam catelul de usturoi pisat. Amestecam si calim cateva secunde, apoi adaugam supa de pui, zeama de lamaie si condimentele. Lasam sosul pe foc mic pana cand lichidul scade si prinde consistenta. Totul dureaza in jur de 3-4 minute.
Cand sosul prinde sa se ingroase, adaugam untul ramas si mierea. Amestecam pana cand untul se topeste si adaugam patrunjelul tocat marunt. Stingem focul, sosul este gata!
Adaugam somonul in sos si il intoarcem pe toate partile.
Servim somonul cu sos de unt si lamaie impreuna cu o garnitura si/sau salata. Noi am avut cartofi fierti condimentati cu sare si piper. Atat! Si la cat de bun e somonul in sosul asta cremos, va rog sa ma credeti ca nu este nevoie de nimic mai mult.
Pofta buna!
2 comments
Delicios, într-adevăr .
Asa e!