Cod la cuptor in hartie de copt sau cod en papillote este reteta pe care v-o propun pentru masa de Revelion sau oricand aveti pofta de ceva bun cu peste. Se pregateste simplu si repede si puteti personaliza reteta cu ingredientele care va plac mai mult (in locul morcovilor puteti folosi fasole verde sau mazare; puteti renunta la ceapa si sa adaugati usturoi).
Reteta aceasta o puteti pregati si cu alte tipuri de peste file: somon, pastrav, halibut sau ce va place voua cel mai mult. Daca vreti sa pregatiti Cod la cuptor in hartie de copt pentru masa de Revelion, pregatiti din timp pachetelele si cand vreti sa serviti doar dati la cuptor. Simplu de tot!
Ingrediente Cod la cuptor in hartie de copt
*pentru 4 portii
- 4 bucati file cod
- 2 morcovi (marime medie)
- 1 ceapa rosie mare
- 8-10 rosii cherry
- 1 lamaie
- patrunjel proaspat
- sare si piper
- hartie de copt
- ulei de masline
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim 4 bucati de hartie de copt.
Fiecare bucata de hartie de copt trebuie sa fie suficient de mare pentru a gazdui ingredientele. Astfel, in functie de dimensiunea bucatilor de cod, am decupat 4 ovale de hartie, lasand margini generoase de 6-7 cm.
Condimentam pestele pe ambele parti cu sare si piper. Morcovii ii curatam si ii taiem fasii subtiri (eu am facut asta cu un peeler de legume). Ceapa o taiem rondele, rosioarele le taiem in doua, iar patrunjelul in tocam marunt.
Pe fiecare hartie de copt asezam fasii de morcovi, un file de cod, cateva rondele de ceapa, 2 rosioare, 1-2 felii de lamaie si presaram patrunjel. Turnam si un fir subtire de ulei de masline.
Impachetam totul in hartie, astfel incat la final sa avem niste pachete-portofele (exact ca in poza de mai jos). Ne asiguram ca sigilam bine marginile.
Punem pachetele intr-o tava si coacem 20 de minute.
Servim cald-firbinte asa simplu sau putem adauga si o garnitura. Cartofii la cuptor sau fasolea verde merg foarte bine.
Pofta buna!