Si pentru ca zilele astea m-a prins o melancolie dupa vremea studentiei, ce era sa fac? Am incercat sa refac ciorba pe care o mancam la cantina complexului studentesc.
De retinut ca era o ciorba limpede de vedeai fundul farfuriei, ma rog, fundul canitei de metal…dar era o ciorba numa buna atunci cand pachetul de acasa era mancat demult si ncii nu aveai timp/chef/bani sa gatesti tu ceva in camin.
Eu am facut o ciorba deasa si mai buna ca cea de la cantina 😛
Ingrediente
-carne de porc afumata (am folosit muschi)
-2 morcovi
-o radacina de patrunjel
-1/2 varza (mica)
-2 cartofi
-4-5 linguri de mazare
-o ceapa
-o ceasca bulion
-patrunjel
-frunze de telina
-sare si piper
-2-3 linguri ulei
Ne punem sortul si trecem la treaba, adica ne pregatim legumele. Radacina de patrunjel, cartofii si morcovii ii curatam si ii taiem cubulete micute (nu rondele, cubulete!). Varza o taiem fideluta si o spalam bine.
Carnea trebuie si ea taiata cuburi cat mai mici, nu bucati mari. Eu am avut muschi de porc afumat si mi-a fost destul de usor sa fac aceasta operatiune deoarece l-am scos din congelator si l-am taiat cand era semicongelat.
Mai curatam, spalam si tocam marunt si ceapa si ne putem apuca si mai serios de treaba 🙂
Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa alaturi de morcovi si de radacina de patrunjel. Adaugam carnea, o prajim 2-3 minute si pe ea, apoi mazarea si varza, ceasca de bulion si apa (apa punem in functie de cata sua dorim sa facem, insa tineti cont ca e de preferat sa iasa o ciorba foarte bogata si deasa). Lasam ciorba sa fiarba pana cand legumele si carnea sunt fierte. Avand in vedere ca nu sunt taiate in bucati mari va fierbe repede. La sfarsit condimentam de sare si piper si adaugam patrunjel si frunze de telina tocate.
Servim ciorba fierbinte cu paine de casa si smantana.
Pofta buna!