Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Desert

Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare

written by Corina decembrie 13, 2017
Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare

Sarbatorile de iarna ne bat la usa cat de curand, iar vremea nu e de pierdut. Facem planuri de vacanta, liste de cadouri, dar cautam si idei pentru bunataturile care vor sta pe mesele festive. Cu totii ne dorim sa ne impresionam familia si prietenii si punem multa pasiune in a pregati mancaruri care mai de care. Pana la urma, viata e mult mai frumoasa cand ai alaturi oamenii dragi si cand pe masa se perinda tot felul de minunatii.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca sarbatorile nu sunt numai despre mancare. Asa ca nu este nevoie sa ne dam peste cap de trei ori, ca-n poveste, si sa ne petrecem toata ziua in bucatarie. Ar rezulta prea multa mancare, care de cele mai multe ori ramane neconsumata si ajunge la trista ghena. E pacat si de munca, dar si de alimente! Ca sa nu mai pomenim de oboseala acumulata in tot acest proces.

Si ca sa nu ne obosim prea tare, eu va recomand un dulce tare simplu de facut si tare frumusel, perfect pentru o masa de sarbatoare. Va atrage atentia tuturor, va garantez!

Este de vorba despre un salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare. O varianta mai altfel a celebrului salam de biscuiti. Este dulce, dar si acrisor, fin, dar in acelasi timp si crocant. Are de toate!

salam de ciocolata alba cu fisitc si merisoare

 

Ingrediente Salam de ciocolata alba cu fisitc si merisoare

  • 250 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g biscuit
  • 100 g fistic prajit nesarat
  • 50 g merisoare uscate
  • 1 pastaie de vanilie
  • + zahar pudra pentru finisaj

Mod de preparare Salam de ciocolata alba cu fisitc si merisoare

Punem ciocolata intr-un vas si o topim la baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca.

Maruntim biscuitii si tocam fisticul din cutit, in bucati mari.

Intr-un bol mixam untul, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate.

Adaugam ciocolata topita. Amestecam.

Adaugam biscuitii, fisticul si merisoarele si amestecam cu o lingura de lemn sau framantam cu mana.

Impartim compozitia in doua.

Intindem folie de plastic, o pudram cu zahar pudra si punem compozitia pregatita.

Presam si rulam batoanele, apoi le legam la capete. In timp ce modelati batoanele, incercati sa scoateti aerul din compozitie. Rulat, apasat din mijloc spre margini si iar rulat. Asa va asigurati ca salamul nu se va sfarama la taiere.

Punem cele doua bucati de salam la frigider pentru doua ore.

Inainte de servire scoatem batoanele si le lasam minimum zece minute la temperatura camerei. Indepartam folia de plastic, pudram cu putin zahar si putem felia linistiti capodopera.

In cazul in care doriti sa feliati salamul imediat ce il scoateti de la rece, va recomand sa folositi un cutit incalzit. Pur si simplu treceti cutitul peste flacara aragazului sau tineti-l putin in apa fierbinte. De asemenea, incercati sa nu taiati felii foarte subtiri. Riscati sa se sfarme.

In cazul in care ciocolata alba nu este pe placul vostru, puteti sa folositi cu incredere ciocolata cu lapte sau ciocolata cu un continut ridicat de cacao. Daca alegeti varianta ciocolatei cu lapte, reduceti cantitatea de zahar. Ciocolata este deja suficient de dulce.

salam de ciocolata alba cu fisitc si merisoare

salam de ciocolata alba cu fisitc si merisoare

Pofta buna, dragii mei, si sarbatori cat mai frumoase sa aveti!

 

Print Friendly, PDF & Email
biscuiticiocolataciocolata albafisticretete Craciunsalam de biscuitiselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Biscuiti cu crema de branza si visine
next post
Saratele cu chimen la presa

You may also like

Tort cu cirese, ciocolata si cafea

noiembrie 24, 2012

Prajitura cu caise

iulie 17, 2023

Desert la pahar fara gluten

februarie 11, 2016

Tarta Panna Cotta cu aluat fraged

aprilie 7, 2021

Sticky toffee pudding

decembrie 17, 2020

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

Briose fructate

ianuarie 7, 2012

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Prajitura cu prune si zahar ars – prajitura...

septembrie 11, 2020

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ