Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tort Victoria Sponge cu capsuni

written by Corina aprilie 19, 2016
Tort Victoria Sponge cu capsuni

Tort Victoria Sponge – un desert lejer cu pandispan pufos si crema aromata cu capsuni grasalani!

Imi plac deserturile lejere si racoroase si abia am asteptat sa vina vremea buna si dragii de capsunei ca sa ma pot bucura de ei. Tortul de azi i-au pus foarte bine in valoare, vai, mai bine decat ma asteptam!

Pe scurt, avem un blat pufos de pandispan combinat cu dulceata si, eventual, frisca. In mod traditional prajitura se face cu dulceata de zmeura, dar nu este gresit sa o inlocuim cu capsuni.

Este un dulce care chiar se face usor, asa ca va ramane timp sa va concentrati pe alte preparate mai complicate, daca le aveti in meniu.

Nu in ultimul rand, vreau sa va mai spun ca acest dulce pentru Paste l-am facut provocata fiind de dr. Oetker, de a face un desert cu cateva din produsele lor. Si ca sa fie provocarea provocare, dau mai departe leapsa catre Alice, buna prietena si omul frumos de la tarabucatelor.ro.

Alice, astept cu nerabdare propunerea ta!

Tort Victoria Sponge

Tort Victoria Sponge – Ingrediente pentru blat 

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pliculet zahar vanilat dr. Oetker
  • ½ lingurita praf de copt dr. Oetker

Tort Victoria Sponge – ingrediente pentru umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de lamaie dr. Oetker
  • 400 ml smantana pentru fisca (30% grasime)
  • zahar pudra (pentru ornat) dr. Oetker

Pornim cuptorul la 180 de grade (sau temperatura la care coaceti in mod normal prajiturile) si punem hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde, cu pereti detasabili. Eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm.

Pentru blat separam ouale. Galbenusurile le mixam alaturi de zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, pana cand cresc in volum si obtinem o crema fina si mai deschisa la culoare, iar zaharul este dizolvat.

Mixam albusurile pana obtinem o spuma ferma, apoi adaugam zaharul ramas (3 linguri) lingura cu lingura, pana cand cristalele sunt dizolvate.

Amestecam cele doua compozitii, cu miscari usoare, avand grija sa obtinem un amestec pufos. Odata amestecate, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Va recomand aici sa aveti rabdare, sa adaugati faina lingura cu lingura si sa nu folositi miscari prea energice pentru a nu se lasa compozitia de aluat.

Aluatul obtinut il turnam in tava pregatita. Dam blatul la cuptor pentru cca 25 de minute (facem si testul cu scobitoarea), apoi il scoatem pe un grilaj si il lasam sa se raceasca complet, abia apoi il taiem in doua parti egale.

Cat timp avem blatul la cuptor ne putem ocupa de siropul-crema de capsuni. Spalam capsunii si ii uscam cu un prosop, apoi ii taiem in bucati mai marisoare. Punem capsunii intr-o craticioara si adaugam cele 4 linguri de zahar si esenta de lamaie, apoi punem amestecul pe foc mic pentru cca 15 minute, amestecand in cand in cand.

Capsunii se vor inmuia, dar bucatile vor ramane usor crocante. Oprim focul si lasam crema la racit. Pe masura ce se raceste se va si intari putin.

Tot pentru umplutura vom bate frisca. Eu nu am mai adaugat zahar in frisca, insa daca va place mai dulce puteti sa adaugati.

Tort Victoria Sponge – asamblare

Punem crema de capsuni pe un disc de blat si o intindem uniform, adaugam frisca, iar deasupra punem al doilea blat. Pudram cu zahar pe deasupra si gata! Daca doriti puteti sa ornati tortul cu capsuni proaspeti sau sa il lasati asa simplu.

Dati tortul la rece pana in momentul servirii. A doua zi este si mai bun!

Pofta buna!

Tort Victoria Sponge

Tort Victoria Sponge

Tort Victoria Sponge

Print Friendly, PDF & Email
capsunireteta Victoria Sponge
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chec zebrat de post
next post
7 idei gustoase pentru mic dejun

You may also like

Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel...

decembrie 29, 2015

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Clatite cu dulceata

ianuarie 17, 2010

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

iunie 22, 2021

Lemon curd (crema de lamaie)

februarie 6, 2014

Casuta din turta dulce

decembrie 19, 2011

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Orez cu lapte in stil turcesc

noiembrie 1, 2023

Cornulete fragede cu nuca

noiembrie 30, 2013

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ