Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
de postPrajitura

Chec zebrat de post

written by Corina martie 28, 2016
Chec zebrat de post

Nu stiu cum sunteti voi in ultima vreme, dar eu am un chef de “dulciuit” ceva fantastic. Poate este de la vremea care m-a tinut mai mult in casa, poate este de la primavara astentica, poate este de la schimbatul orei sau poate nu e nimicm special, dar vreau eu musai sa am un motiv si o scuza pentru atatea dulciuri. Oricum, ma simt grozav sa stiu ca e cuptorul pornit si ceva bun se coace acolo. E clar, e terapie curata!

Checul zebra era intr-o vreme taaaare popular pe blogurile culinare de la noi, iar eu din tot felul de motive, l-am tot amanat. Dar azi l-am facut si nu oricum, ci de post, conform perioadei in care ne aflam.

Checul zebrat de post este simplu de facut, chiar foarte simplu. Pe langa asta este un dulce ieftin si cu ingrediente mereu la indemana. Si daca astea la un loc nu sunt suficiente, va mai zic ca e un dulce care poate fi usor adaptat si la alte ingrediente.

De exemplu: ai prea multa dulceata in camara? Nu-i bai, in aluatul cu cacao se pot adauga 2-3 linguri de dulceata. Ai in casa mac sau nuca de cocos? Nu-i bai, le poti adauga in locul miezului de nuca macinat. Pudratul cu zahar pe deasupra ti se pare banal? Hmmm … uneori si mie mi se pare, recunosc, dar ghici? Nu-i nici bai, nici catastrofa si asta pentru ca te pui fain-frumos si faci o glazura alba din zeama de lamaie si zahar pudra, o torni usurel pe deasupra si o lasi sa curga asa incet, incet si pe margini si tu te scurgi de pofta odata cu ea.

Si da, ca orice dulce facut cu ulei, si acest chec zebrat de post, ramane usor umed la interior. Ceea ce cred ca nu va deranja pe nimeni.

Spor la treaba!

chec zebrat de post

Ingrediente chec zebrat de post

  • 220 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 270 ml apa
  • 280 g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat (daca aveti pastaie de vanilie si mai bine)
  • 2 linguri cacao
  • 50 g miez de nuca macinat

*optional putem adauga in aluat si coaja de lamaie razuita. Eu am gasit lamaia dupa ce am pus tava la cuptor, asa ca aman pe data viitoare 🙂

Cum preparam bunatatea de chec zebrat de post

Pornim cuptorul la 180 grade. Pregatim o tava pentru copt, eu am folosit una de guguluf cu diametrul de 24 cm, pe care o ungem cu ulei si o tapetam frumos cu faina.

Intr-un vas/vailing mai marisor punem zaharul+cel vanilinat, apa si uleiul, faina si praful de copt. Mixam frumusel cu mixerul pana cand avem o compozitie omogena. Impartim aluatul de chec in doua vase separate si intr-unul adaugam nuca macinata si in celalalt cacao. Omogenizam cele doua compozitii. Aluaturile sunt gata, urmeaza asamblarea checului.

In tava de copt pregatita vom pune alternativ aluaturile. Ne ajutam de o lingura si punem 2-3 linguri de aluat cu nuca, iar deasupra 2-3 linguri aluat cu cacao, apoi iar nuca, iar cacao, pana cand nu mai avem aluat. Intindem usor si finut aluaturile unul peste celalalt si avem grija sa nu se amestece prea tare.

Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute sau pana cand checul zebricios trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce este copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar.

Pofta buna!

chec zebrat de post

chec zebrat de post

chec zebrat de post

Print Friendly, PDF & Email
checchec de postdeserturi de post
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Grog cu portocala, anason si scortisoara
next post
Tort Victoria Sponge cu capsuni

You may also like

Pastai aite

noiembrie 29, 2009

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Salata de quinoa cu legume

aprilie 20, 2019

Prajitura tavalita prin nuca, fara zahar

februarie 16, 2016

Prajitura cu ananas si cocos

aprilie 6, 2021

Mancare de sambata: Linte si fasole alba

ianuarie 23, 2011

Prajitura cu visine – Prajitura Viorica

martie 1, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ