Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
de postPrajitura

Chec zebrat de post

written by Corina martie 28, 2016
Chec zebrat de post

Nu stiu cum sunteti voi in ultima vreme, dar eu am un chef de „dulciuit” ceva fantastic. Poate este de la vremea care m-a tinut mai mult in casa, poate este de la primavara astentica, poate este de la schimbatul orei sau poate nu e nimicm special, dar vreau eu musai sa am un motiv si o scuza pentru atatea dulciuri. Oricum, ma simt grozav sa stiu ca e cuptorul pornit si ceva bun se coace acolo. E clar, e terapie curata!

Checul zebra era intr-o vreme taaaare popular pe blogurile culinare de la noi, iar eu din tot felul de motive, l-am tot amanat. Dar azi l-am facut si nu oricum, ci de post, conform perioadei in care ne aflam.

Checul zebrat de post este simplu de facut, chiar foarte simplu. Pe langa asta este un dulce ieftin si cu ingrediente mereu la indemana. Si daca astea la un loc nu sunt suficiente, va mai zic ca e un dulce care poate fi usor adaptat si la alte ingrediente.

De exemplu: ai prea multa dulceata in camara? Nu-i bai, in aluatul cu cacao se pot adauga 2-3 linguri de dulceata. Ai in casa mac sau nuca de cocos? Nu-i bai, le poti adauga in locul miezului de nuca macinat. Pudratul cu zahar pe deasupra ti se pare banal? Hmmm … uneori si mie mi se pare, recunosc, dar ghici? Nu-i nici bai, nici catastrofa si asta pentru ca te pui fain-frumos si faci o glazura alba din zeama de lamaie si zahar pudra, o torni usurel pe deasupra si o lasi sa curga asa incet, incet si pe margini si tu te scurgi de pofta odata cu ea.

Si da, ca orice dulce facut cu ulei, si acest chec zebrat de post, ramane usor umed la interior. Ceea ce cred ca nu va deranja pe nimeni.

Spor la treaba!

chec zebrat de post

Ingrediente chec zebrat de post

  • 220 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 270 ml apa
  • 280 g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat (daca aveti pastaie de vanilie si mai bine)
  • 2 linguri cacao
  • 50 g miez de nuca macinat

*optional putem adauga in aluat si coaja de lamaie razuita. Eu am gasit lamaia dupa ce am pus tava la cuptor, asa ca aman pe data viitoare 🙂

Cum preparam bunatatea de chec zebrat de post

Pornim cuptorul la 180 grade. Pregatim o tava pentru copt, eu am folosit una de guguluf cu diametrul de 24 cm, pe care o ungem cu ulei si o tapetam frumos cu faina.

Intr-un vas/vailing mai marisor punem zaharul+cel vanilinat, apa si uleiul, faina si praful de copt. Mixam frumusel cu mixerul pana cand avem o compozitie omogena. Impartim aluatul de chec in doua vase separate si intr-unul adaugam nuca macinata si in celalalt cacao. Omogenizam cele doua compozitii. Aluaturile sunt gata, urmeaza asamblarea checului.

In tava de copt pregatita vom pune alternativ aluaturile. Ne ajutam de o lingura si punem 2-3 linguri de aluat cu nuca, iar deasupra 2-3 linguri aluat cu cacao, apoi iar nuca, iar cacao, pana cand nu mai avem aluat. Intindem usor si finut aluaturile unul peste celalalt si avem grija sa nu se amestece prea tare.

Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute sau pana cand checul zebricios trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce este copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar.

Pofta buna!

chec zebrat de post

chec zebrat de post

chec zebrat de post

Print Friendly, PDF & Email
checchec de postdeserturi de post
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Grog cu portocala, anason si scortisoara
next post
Tort Victoria Sponge cu capsuni

You may also like

Negresa super ciocolatoasa

decembrie 22, 2013

Prajitura cu merisoare

septembrie 9, 2013

Prajitura cu ciocolata si visine in tava speciala...

ianuarie 11, 2012

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Salata de quinoa cu legume

aprilie 20, 2019

Prajitura cu urda si afine

august 4, 2015

Salata calda de fasole boabe si varza murata

martie 14, 2012

Mancare de varza de Bruxelles si mazare

noiembrie 21, 2013

Ardei umpluti cu hrisca reteta vegetariana

august 17, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ