Grog cu portocala, anason si scortisoara – o bautura perfecta pentru serile lungi de iarna sau serile racoroase de primavara!
Am asteptat cu sufletul al gura sa vina luna martie si sa ma bucur de inceputul primaverii. Inca de anul trecut din octombrie gandul mi-a stat doar la luna martie.
La mirosul acela de proaspat, la razele calde ale soarelui, la vantul usor rece, la mirosul de piele al pantofilor proaspat cumparati ca deh, a venit primavara si trebuie sa ne improspatam pantofarul.
Doar ca socoteala de acasa nu-i tot una cu cea din targ si asa m-am trezit intr-o martie neprietenoasa, friguroasa, ploioasa si mie una nu-mi place deloc.
Si ce sa mai si faci in serile, inca lungi, de martie? Pai sa faci un grog cu portocale, de exemplu. O bautura fierbinte, ametita de rom si aromata cu minuni parfumate: anasonul si scortisoara.
Grogul este o bautura englezeasca si poate va este cunoscut din filmele ori cartile cu marinari, fiind o bautura a marinarilor. Si probabil este chiar primul cocktail aparut din lumea asta mare!
Bautura fierbinte are la baza romul indoit cu apa la care se adauga felii si zeama de lamaie ori portocala si diferite arome, cum sunt scortioasa, cuisoarele, anasonul.
Mai jos gasiti reteta pe care am facut-o eu, grog cu portocala, anason si scortisoara, inspirata din Almanahul gospodinei, din 1990 toamna, o carte foarte utila mostenita de la mama.
Multumesc mami!
Cum preparam un grog cu portocala?
Pentru o portie pregatiti un pahar de 250-300 ml si puneti asa:
- 50 ml dark rom
- 2 cuburi Green Sugar
- o felie de portocala rosie si putina zeama
- o steluta de anason, poate chiar si cateva cuisoare
- un baton de scortisoara
- 150 ml apa fierbinte
Amestecati cu o lingurita si gata! Atat de simplu!
Sa aveti pofta!