Abia am asteptat sa vina zilele calde de vara ca sa ne putem rasfata cu mojito si strawberry daiquiri, preferatele mele cele mai preferate din categoria un bauturi cu un strop (mai multe) de alcool.
Asadar, daca ati ajuns acasa de la serviciu si va e cald de nu mai puteti, va puteti prepara un cocktail racoros. Mi se pare o modalitate perfecta de a incheia o zi. Nu credeti? Sau o limonada daca nu vreti nicicum sa consumati alcool. Si dupa ce aveti paharul in mana, iesiti pe balcon sau, daca sunteti norocosi si locuiti la casa, in gradina si stati acolo pana la apus. Musai sa si cititi o mandra carte sau sa va bucurati de compania prietenilor dragi. Si daca e sa va adunati mai multi la povesti, pregatiti o carafa cat mai mare cu cocktail si tineti-o la rece pana in momentul servirii. Inainte de a turna in pahare, amestecati putin cu o lingura.
Cat priveste reteta de azi pot zice ca e una destul de personala, proportiile fiind adaptate dupa gustul noastru. Bineinteles, puteti plusa la absolut orice ingredient din lista (in special rom :P). Niciodata nu e prea mult rom as zice eu!
Sa aveti zile racoroase si frumoase, cheers to you all!
Ingrediente Strawberry daiquiri (pentru o bautura)
- 50 ml rom alb
- zeama de la 1/2 lamaie
- 60 ml apa minerala
- 6 capsuni
- o lingurita zahar brun
- cuburi de gheata
Cum pregatim Strawberry daiquiri?
Intr-un blender se paseaza capsunii.
Intr-un pahar mai inalt se pun cateva cuburi de gheata si se adauga celelalte ingrediente plus piureul de capsuni. Se amesteca si se serveste.
Daca aveti un blender cu un motor puternic puteti sa maruntiti putin gheata.
Daca nu doriti deloc gheata, puteti renunta la ea, preaminunata bautura va fi perfecta si fara, va garantez. 🙂
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
Pentru zilele calduroase ,este bautura perfecta.Minunata prezentare si foarte bine explicata.Eu ,te invit cu drag la o provocare frumoasa ,ce am ocazia de a gazdui ,luna aceasta http://bucatariaurei.blogspot.it/2014/06/campanie-de-sarbatoare.html