Limonada cu ghimbir si rozmarin – deliciu racoros pentru zilele de vara! Si are si o poveste 🙂
A fost o data ca niciodata o radacina de ghimbir. Zbarcita, noduroasa, aruncata dintr-o parte in alta, pe blatul urecheat de bucatarie, fara ca cineva sa o bage in seama. Dar intr-o zi, Zanei Urecheate i s-a facut mila de ea si l-a convocat la sfat pe Zanul Urecheat.
Zana: – Ghimbir, ghimbir, de el ma tot mir, ca rezista saracul, desi viata-i un chin!
Zanul: – O fi, o fi, dar hai sa i-l prezentam pe rozmarin!
Zanii: – Ghimbir, ghimbironas, dragul nostru copilas, nu ai vrea tu oare, la apus de soare, sa faci o plimbare mica cu rozmarinica?
Si bineinteles ca ei au vrut si asa a aparut ghimbirozata, produsul iubirii dintre cei doi. Adica o limonada usor piscatoare de papila, super revigoranta si racoroasa.
Reteta e mai mult decat usoara si rapida si simpla si cum vreti voi. Daca cumva nu va place rozmarinul puteti face o “ghimbirosoaca” adica ghimbir+busuioc sau folositi menta si … si numele i-l dati voi 🙂
Sper sa va placa limonada cu ghimbir si rozmarin, noua ne-a facut ziua mai faina!
Cum pregatim limonada cu ghimbir si rozmarin
Pregatim asa:
- 4 cm radacina de ghimbir (curatata si taiata bastonase)
- 2 lamai curatate de coaja si partea alba
- 1 lime curatata de coaja
- 1 crenguta rozmarin proaspat
- 2 linguri de miere (sau dupa gust).
Toate se pun intr-un blender impreuna cu 300 ml apa si se paseaza, apoi se strecoara sucul.
Peste sucul obtinut se mai adauga 700 ml apa, se amesteca si se toarna ghimbirozata intr-o sticla ori carafa si se da la rece.
Cand va este sete, puneti gheata intr-un pahar, felii de lamaie si/sau lime si turnati ghimbirozata. Ornati cu rozmarin si … cin-cin!
Sa aveti o vara pe cinste!
Va pup cu mare mare drag!