Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriSfaturi utile

Cum congelam dovlecelul

written by Corina august 3, 2016
Cum congelam dovlecelul

cum congelam dovlecelul

Primim in fiecare an dovlecel de la parintii nostri, din gradina, dar parca anul acesta a avut loc o adevarata invazie. A dovleceilor.

Am primit din ambele parti dovlecei atat de buni si de dulci de nici nu va pot explica. I-am facut in toate felurile: pane, supa crema, ciorba, tocanita si chiftelute, dar ghiciti? Tot ne-au ramas si ghiciti din nou? Vom mai primi 🙂 Nu-i bai, sa ne fie sanatosi parintii!

Nu imi place sa arunc mancare si daca ma urmariti de ceva vreme poate ati observat ca sunt pro reciclare mancare ramasa si caut mereu solutii pentru a reduce risipa alimentara. Si cred ca ar trebui sa ne gandim toti la acest lucru, la modul cel mai serios.

Si sa stiti ca nici nu este atat de greu:

  • gatim cu ce avem in casa si valorificam totul la maximum
  • cumparam doar ce avem pe lista
  • transformam painea veche in pesmet aromat
  • reciclam fripturile ramase in sandwich-uri delicioase.

Solutii exista si sunt chiar la indemana!

Si stiti care e una din partile cele mai faine ale acestei afaceri? Economisiti bani!

Dar ca sa nu ne abatem prea mult de la drumul nostru, vom discuta cu alta ocazie subiectul de mai sus si mai bine va spun cum congelez eu dovlecelul.

Apropo, ati putea sa ma intrebati de ce il congelez cand iarna se gaseste mai-mereu in hypermarketuri. Ei bine, toamna-iarna cand scot dovlecel din congelator chiar ma bucur de aroma lui naturala si pentru mine asta conteaza foarte mult.

Stiu, nu toata lumea are gradina, parinti sau rude la tara ca sa primeasca dovlecei, dar si in acest caz exista solutii pentru a ajunge la dovlecelul adevarat.

De exemplu, merg rar in piata, dar atunci cand merg cumpar legume de la persoanele in varsta, persoane simple si sincere. Sau caut un producator local si asa ajut si comunitatea. Hai ca se poate!

Cum congelam dovlecelul – 2 variante simple 

Varianta I
  • Curatam dovleceii de coaja, scobim semintele (doar daca dovlecelul este copt mai tare si are seminte mari), apoi ii taiem cubulete.
  • Punem cubuletele in pungi si le dam la congelator. Simplu, nu-i asa?
Varianta II
  • Curatam dovlecelul de coaja de coaja,  apoi il radem pe razatoarea mare.
  • Il lasam intr-o sita la scurs si din cand in cand mai apasam cu o lingura sa iasa cat mai mult din lichid.
  • Punem dovlecelul ras in pungi si dam la congelator.
  • Pentru mai mult spatiu in congelator eu aplatizez putin pungile.

La ce folosesc dovlecelul congelat?

Dovlecelul congelat cubulete il adaug in ciorbe si tocanite de legume ori legume sau fac supe crema.

Dovlecelul congelat razuit, preferatul meu, il folosesc la:

  • omlete – rup o bucata de dovlecel si o pun in tigaia incinsa in care am pus putin unt. Se decongeleaza acolo in tigaie, apoi adaug ouale batute si condimentate, eventual si niste parmesan sau orice branza sarata. Yumm!
  • salata de vinete – adica chiar in salata clasica de vinete. Mai adaug ceapa tocata marunt si ulei de masline, uneori si putina maioneza. Bineinteles, dovlecelul il las sa se decongeleze inainte de a-l folosi. Credeti-ma, salata e fa-bu-loa-sa!
  • chiftele – decongelat, il amestec cu morcovi si cartofi razuiti, ou, marar … si ce mai doriti sa puneti. Chiftelele le coc in cuptor, pe hartie de copt. Mega delicios!
  • ciorbe – alaturi de alte legume. Dulceata garantata!
  • tarte sarate, budinci si quiche-uri –  impreuna cu branzeturile face casa perfecta!

Sper sa va fie de folos ideile mele! Daca voi procedati in alt mod sau mai stiti modalitati de intrebuintare a dovlecelului congelat, va rog sa imi scrieti.

Tare m-as bucura!

cum congelam dovlecelul

cum congelam dovlecelul

cum congelam dovlecelul (8)

cum congelam dovlecelul

cum congelam dovlecelul

Print Friendly, PDF & Email
cum congelam dovleceluldovlecel
10 comments
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Limonada cu ghimbir si rozmarin – Ghimbirozata
next post
Idei pentru pranz sau cina. 8 combinatii delicioase

You may also like

Cum se congeleaza spanacul

septembrie 26, 2014

Organizarea dulapurilor din bucatarie

februarie 22, 2016

Cum scapam de tuse cu ridichea neagra

octombrie 18, 2012

Cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar...

mai 25, 2017

Ce mancam duminica

martie 11, 2016

Meniu de duminica

iulie 11, 2010

Alimente care nu imi lipsesc din bucatarie si...

august 2, 2019

Unde sa mananci la Roma

martie 1, 2018

Cum sa economisesti bani in bucatarie

ianuarie 5, 2018

10 comments

Dia august 4, 2016 - 9:16 am

Bravo, Cori! eu nu am loc in micutul meu congelator plin ochi cu fructe de padure, dar deshidratez tot ce prind. Si dovleceii :))

Reply
Mari.ana august 4, 2016 - 9:21 pm

Incercati si ciulama cu dovlecel ras cu marar si ochi.uri de oua.Hmmm,ce bun este.

Reply
Elena iulie 7, 2018 - 9:37 am

Multumesc pentru sfaturi. Mi-am recoltat si eu dovleceii din micuta mea grădină si i-am preparat in toate felurile in care m-am priceput….tot mi-au ramas si mai vin si altii din urma . Imi plac asa mult ca as manca toata ziua dovlecei cu dovlecei…dar sotul meu nu e prea incantat. Chiar acum ii pun la congelator.
Spor in toate!

Reply
anca august 6, 2018 - 8:07 am

de ce cureti de coaja dovlecelul? in coaja sunt multe vitamins.

Reply
Corina august 6, 2018 - 8:34 am

Cred ca e o chestie de obisnuinta, in ultima vreme nici eu nu il mai curat tot timpul. Depinde de cum arata coaja sau de unde il am.

Reply
Denisa noiembrie 9, 2018 - 1:09 pm

Oare pot aplica metoda asta si la dovleac (ludau) ?

Reply
Corina noiembrie 11, 2018 - 6:15 pm

Varianta razuita sigur se potriveste si ludaului.

Reply
Viorica mai 8, 2019 - 11:34 am

Gogoși din dovlecel razuit cu branza

Reply
Corina mai 8, 2019 - 11:48 am

Suna foarte bine.

Reply
Violeta iulie 5, 2020 - 10:23 pm

Pentru salata de vinete, eu fierb dovlecelul mai intai, il scurg bine si apoi il congelez.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ