Cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar 20 de minute? Adica chiar se poate asa ceva? Da, se poate! Eu iti propun somon cu sos alb cu capere si fasole verde. O mancare pe cinste care te scuteste de multe batai de cap.
Acuma sa o spun pe cea dreapta, cina noastra trebuia sa fie de fapt un pranz. Dar cum socoteala de acasa nu e totuna cu cea din targ, pranzul s-a transformat in cina. Dar nu e bai, nici catastrofa, pentru ca si pranzul a fost unul gustos. O sa vedeti mai jos!
Sambata dimineata am mers pentru cumparaturile saptamanale la Selgros. Chiar daca strabatem tot orasul pana acolo, merita din plin. E printre singurele locuri de unde ne putem aproviziona cu absolut tot ce ne dorim, de la alimente si produse de ingrijire pana la imbracaminte si incaltaminte. Si se pare ca nu suntem singurii care credem asta din moment ce ne-am intalnit de mai multe ori in magazin cu vecini de bloc. La casa chiar vorbeam cu un vecin care a propus sa facem o cerere sa se deschida Selgros si la Floresti. 🙂
Bun. Stiam sigur ca vrem neaparat peste, de orice fel, la pranz, asa ca am mers spre raion. Ne-a fost destul de greu sa ne hotaram ce fel de peste luam cu noi acasa, dar a castigat somonul. Toate sunt proaspete, toate arata bine, dar somonul ne-a zambit mai frumos.
Dar cu ce mancam somonul? Ne-am gandit la cartofi dulci la cuptor sau broccoli, dar toate ideile au palit cand am dat de fasolea verde. Bun, facem somon cu fasole verde, dar asa sec si simplu? Hai sa luam o smantana si sa facem un sos! Practic, ne-am facut meniul pe loc!
Ca de fiecare data, am trecut si pe la raionul de legume si fructe. Ador raionul asta! Atata culoare la un loc nu are cum sa nu iti faca ziua mai faina! Am luat lamai pentru o limonada racoroasa si am studiat multimea de fructe, dar brusc ni s-a facut foame.
Am facut un scurt calcul. Cumparaturi mai avem de facut, pana ajungem acasa mai e vreme, deci ni se vor lungi urechile de foame. Suntem deja Urecheati, ne ajunge! Am schimbat planul un-doi si am mers rapid spre raionul de preparate gatite. Ne-a ghidat mirosul apetisant! Am cumparat ceafa si chiftele rotisate si am zis ca lasam somonul pentru cina. Am luat cu noi si o punga de salata si ne-am continuat cumparaturile.
Ajunsi acasa chiar eram rupti de foame, asa ca am dres rapid salata cu ulei de masline si crema de otet balsamic si am mancat pe saturate din chiftele si ceafa. Asadar, daca vreti un pranz gustos si rapid, treceti pe la Selgros si alegeti ceva minunatie gata preparata!
Si cum timpul trece repede, a venit si ceasul somonului, iar ce a iesit va povestesc mai jos.
Cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar 20 de minute
Ingrediente
- 400 g file de somon
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 250 g fasole verde congelata
Ingrediente pentru sosul de capere
- 30 g unt
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite capere
- 50 ml vin alb (optional)
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 200 ml smantana pentru gatit
- sare si piper
- Poti pregati sosul si pentru alte feluri de peste si chiar si pentru alte tipuri de carne.
- Daca nu iti place fasolea verde, orienteaza-te spre broccoli, morcovi, cartofi la cuptor sau dovlecei la gratar.
Mod de preparare Somon cu sos alb cu capere si fasole verde
Porneste cuptorul la foc moderat si pregateste un vas termorezistent.
Spala somonul si tamponeaza-l cu un prosop de bucatarie. Trece degetele peste carne si daca cumva simti oase, scoate-le afara cu o penseta. Daca fileul nu este portionat, taie-l in bucati potrivite. Eu l-am taiat in 4, cate 2 bucati de persoana.
Presara sare si piper peste bucatile de somon si toarna uleiul de masline.
Pune fileurile in vasul pregatit si da la cuptor pentru 15 minute.
Pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe pune fasolea verde. Fierbe fasolea 3-4 minute, apoi scurge de apa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga putin ulei de masline. Garnitura este gata!
Pentru sosul cu capere pune o tigaie pe foc si adauga untul. Cand este topit adauga catelul de usturoi pisat si amesteca, iar dupa un minut toarna vinul.
Dupa 2-3 minute adauga zeama de lamaie, caperele si smantana lichida, amesteca si lasa sosul la foc mic pana se ingroasa putin. Adauga sare si piper dupa gust.
Cina este gata!
Aranjeaza fasolea verde in farfurie, scoate somonul din cuptor si transfera-l in farfurie si adauga deasupra sos alb cu capere.
Pofta buna!
Daca inca te mai intrebi cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar 20 de minute, iata raspunsul! Delicios, rapid si deloc complicat.
Pentru mai multa inspiratie intra si pe www.selgroscautapasiunea.ro, vei gasi o multime de idei de mancaruri gustoase!