Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
din camara

Pesmet aromat si zahar verde-de avut la indemana

written by Corina Ureche februarie 2, 2015
Buna ziua, dragii mei.
Trebuie sa recunosc ca uneori imi plac „scurtaturile” in bucatarie si imi place sa am la indemana tot felul de ingrdiente secrete. Gen pesmetul si zaharul de azi. Sau zarzavatul pus pe iarna pentru ciorbe. Sau dovlecelul razuit si pus la congelator pe care il adaug in salata de vinete. Genul acesta de „scurtaturi” plus multe altele, care sunt convinsa ca se regasesc in camarile sau congelatoarele multor doamne si domnisoare care din cand in cand isi mai pun si sortul de bucatarie.
Ideea celor doua minunate de mai jos am preluat-o de la Jamie (a lui Oliver, desigur) si sunt mega incantata de usurinta cu care pot scoate o mancare din anonimat cu ajutorul lor.
Pe scurt, treaba sta in felul urmator:
1. Pesmetul aromat nu e altceva decat cojile feliilor de paine din care am facut crutoane. Dupa ce le-am taiat le-am uscat si pe ele in cuptor, apoi le-am macinat alaturi de cateva crutoane aromate. Crutoanele le-am aromat cu ulei de masline, sare si piper, usturoi si oregano. Insa puteti folosi ingrediente pe gustul vostru. Doar sa nu aruncati cojile, uitati ce utile sunt.
Pesmetul se poate presara peste salate sau paste (am atasat o poza mai jos cu pastele mele cu sos de rosii si ciuperci si pesmet aromat). O sa va lingeti fiecare degetel, va asigur.
2. Zaharul verde este zahar rasnit impreuna cu menta proaspata. La 150 g zahar (alb sau brun) am folosit 3 linguri de menta proaspata. Am rasnit pana cand menta a fost maruntita de tot, apoi zaharul l-am intins intr-o tava si l-am lasat sa se usuce pana a doua zi. A doua zi am zdrobit bulgarasii formati si am  pus zaharul in borcan si….si gata. Atat.
Zaharul verde il puteti presara peste inghetate si deserturi sau puteti sa il folositit la ornatul diferitelor dulciuri. Si bineinteles, la mojito 🙂
Si la limonade.
 Atat pentru azi! Va las in compania pozelor mele aromate 🙂
Nu ezitati sa-mi dati de stire daca incercati minunatiile.
 
Print Friendly, PDF & Email
mentapemsetsfaturi utilezahar
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
„Biblioteca Bloggerului Român”, editia a II-a – Topul cartilor din 2014
next post
Tocana picanta de porc cu rosii

You may also like

Ceapa murata cu sfecla si turmeric

aprilie 24, 2020

Gem de mure

septembrie 17, 2012

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Dulceata de caise

august 11, 2012

Rosii uscate in ulei de masline

august 28, 2012

Ghiveci de dovlecel (la borcan)

septembrie 4, 2010

Gogosari la borcan

septembrie 3, 2010

Cum se congeleaza spanacul

septembrie 26, 2014

Peltea de gutui

octombrie 26, 2015

Ardei copti

septembrie 8, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ