Primiti-ma pe ultima suta de metrii cu gemul de mure, nu de alta, dar chiar mi-a iesit de nota 20! Siiiii e primul gem de mure pe care l-am preparat, asadar trebuia scos la vedere 🙂
Ingrediente
-1 kg mure
-600 g zahar
-zeama de la o lamaie
Murele se spala foarte bine, apoi se pun intr-o cratita cu fundul mai gros si se amesteca cu zaharul. Se lasa macar 1 ora sa lase sirop, apoi se pune pe foc mic sa fiarba. Si se fierbe si se fierbe pana cand se ingroasa si are consistenta dorita. Pe final am adaugat si zeama de lamaie, am mai dat un clocot, apoi am pus gemul in borcane curate, iar la iarna vom profita din plin de gemul asta minunat.
Pofta buna!
12 comments
Hmm, e unul din gemurile mele preferate. Ce de mure frumoase!
Minunat arata si e tare bun gemul de mure!
Foarte bunnn!!!!pupp!!
stiu, e delicios!
🙂 cel mai cel!
pupici :*
multumesc 🙂
am avut niste fructe foarte frumoase, intradevar!
Tare bun cred ca a fost, ca ai lasat vasul gol !
Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie – editia septembrie 2012, a carei tema e "De-ale camarii"!
Offff , eu din murele culese acum doua saptamani , am ales sa fac sirop , dar ce ma fac ca mi-ai facut pofta de gem , iar eu nu mai apuc sa merg la cules de mure , ca de gasit mai gasesc !!! :(((
Pregãtesc clãtite si vin la tine:) aratã superrr!!!