As putea sa spun atat de multe despre spaghetele preparate in acest mod, incat cred ca nu ati avea rabdare sa cititi tot.
Va spun doar ca: contituie o masa bogata, satioasa, plina de arome si ultra rapid de pregatit, caci in timp ce fierb pastele se pregateste sosul, apoi se amesteca si asta este tot! E genul de mancare pe care o faci cu drag cand n-ai nimic gatit in frigider, dispozitie de a iesi si a manca undeva sau de a comanda o pizza. Pana la urma mancarea este gata inainte sa vina comanda cu pizza, asa ca nu stati pe ganduri si faceti reteta!!!
Anșoa gasiti in orice super/hipermarchet si din experienta va spun ca este foarte util un borcanel in casa. Asta in cazul in care va place pestele si aroma intensa a lui.
Ingrediente
-250 g spaghete integrale
-3 catei de usturoi
-un ardei iute uscat
-4-5 felii de rosii uscate
-4-5 bucati file de anșoa
-sare si piper dupa gust
-2-3 linguri ulei de masline
-2-3 fire patrunjel
Pastele se fierb in apa cu sare. Pana cand apa fierbe, apoi fierb si pastele pregatim asa:
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, apoi se adauga usturoiul pisat si ardeiul iute maruntit. Amestecam de 2-3 ori si se adauga fileurile de ansoa si rosiile uscate taiate marunt. Fileurile se vor topi rapid in tigaie, apoi adaugam pastele fierte si scurse de apa.Amestecam bine pastele cu “sosul”, condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam patrunjel tocat.
Spaghetele se servesc calde cu parmesan razuit pe deasupra.
Pofta buna!
5 comments
Arata minunat farfuria asta cu spaghete. Ansoa n-am folosit niciodata, dar voi incerca neaparat reteta ta. Weekend placut!
Imi plac mult mult mult pastele. Trebuie sa incerc si cu ansoa 🙂
Cred ca am tot ce trebuie acasa ca sa le fac, chiar si faimosul borcanel cu file e in frigider de ceva vreme !! 😉 Deci , ghici ce fac eu zilele astea ? 🙂
Mi-ai fãcut poftã mare…desi nu sunt fan spaghete 🙂
Tare bine arata, imi plac la nebunie! Te pup, iubita si o zii buna!