Scoici uriase gasiti in hypermarketuri, in Cora stiu sigur ca sunt.
Daca totusi nu gasiti scoici si doriti sa incercati combinatiile aceasta, puteti sa faceti o budinca de paste si sa folositi orice tip de pasta doriti.
Ingrediente
– paste scoici uriase (cca 20 bucati)
-300 g spanac
-200 g crema de branza
-10 fasii jambon
-o ceapa rosie
-2 catei de usturoi
-sare si piper alb
-cascaval (pt razuit pe deasupra)
– lingurita de unt/ulei de masline
sos Bechamel
-2 lingurite de unt
-1 lingura de faina
-300 ml lapte
-sare si pier
-nucsoara
Punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele, insa se fierb mai putin decat timpul inscris pe ambalaj, deoarece vor trece la si la cuptor.
Pana cand aceste se fierb se toaca marunt ceapa si se feliaza subtire usturoiul si se calesc i unt sau ulei. Se adauga spanacul decongelat si jambonul taiat bucati. Dupa 3-4 minute se adauga crema de branza, se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Pastele se scurg de apa si apoi fiecare in parte se umple cu amestec de spanac si crema de branza.
Am pastrat 2 fasii de jambon si le-am rupt deasupra scoicilor, insa nu este o etapa obligatorie.
Pentru sosul Bechamel se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel bine de tot. Treptat se toarna laptele si se amesteca energic pana cand nu mai sunt cocoloase. In 5 minute e gata, apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara.
Scoicile umplute se aseaza intr-o tava, iar sosul se toarna peste eele. Se rade putin cascaval si se da la cuptor la temperatura medie pentru cca 30-35 de minute (pana cand prinde crusta aurie pe deasupra).
Scoicile umplute se servesc calde sau fierbinti cu parmezan sau branza pentru paste.
Pofta buna!
2 comments
trebuie sa fie foarte gustoase!
Am incercat si eu reteta ta, dar sub forma de budinca de paste colorate, si a iesit delicioasa!:-)