Cui nu-i plac spaghetele bolognese? Cunosc prea putina lumea care le-ar refuza 🙂
Cred ca este una dintre cele mai cunoscute retete italienesti si daca nu ati incercat inca acasa, acum este momentul sa o faceti.
Cred ca este una dintre cele mai cunoscute retete italienesti si daca nu ati incercat inca acasa, acum este momentul sa o faceti.
Ingrediente
spaghetti-un pachet
300-400 grame carne tocata
200 ml bulion
150 ml vin rosu
ceapa-o bucata
3-4 catei de usturoi
oregano
busuioc
cimbru
sare si piper
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Se caleste ceapa si usturoiul peste care se adauga carnea, oregano, busuioc si cimbru si se stinge cu vin rosu. Dupa cateva minute alcoolul este evaporat, asa ca se adauga bulionul si cca 400 ml de apa. Se cndimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sosul la fiert pe foc mic in jur de 2 ore. Se amesteca frecvent sosul ca sa nu se prinda.
Serviti sosul fierbinte peste paste, iar pe deasupra puteti sa presarati parmezan sau branza pentru paste.
Se caleste ceapa si usturoiul peste care se adauga carnea, oregano, busuioc si cimbru si se stinge cu vin rosu. Dupa cateva minute alcoolul este evaporat, asa ca se adauga bulionul si cca 400 ml de apa. Se cndimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sosul la fiert pe foc mic in jur de 2 ore. Se amesteca frecvent sosul ca sa nu se prinda.
Serviti sosul fierbinte peste paste, iar pe deasupra puteti sa presarati parmezan sau branza pentru paste.
Pofta buna!
1 comment
foarte bine arata!