Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriPaste

Taitei cu smantana si mazare

written by Corina Ureche august 26, 2015
Taitei cu smantana si mazare

Cei care locuiti in alte localitati decat cele natale, probabil stiti sentimentul acela se saltare a inimii cand primesti ceva bun de acasa. Oua impachetate in ziar, legume proaspete de gradina, prajitura facuta de mama, sarmale de pus la congelator, verdeturi frumos mirositoare, poate snitele sau chiftele. Si lista ar putea continua la nesfarsit.

Eu am primit in ultimul  cel mai recent pachet (care a fost de fapt o vizita a parintilor mei la noi la Cluj) taitei de casa facuti de mama si bunica. Draga de bunica s-a gandit sa ne puna 3 pungi mari. Sa avem! Doamne, da-i sanatate sa ne bucure cat mai mult timp si sa ne bucuram unii de altii!

Doua dintre ele (pungile) au fost cu taitei lati, iar cealalta cu taitei pentru supa. Taiteii lati i-am facut cu smantana si mazare, adicatelea ce vedeti voi azi aici, dar am facut o portie si cu nuca. Cu nuca, scortisoara si coaja de lamaie. Nu va pot spune cat de buni au putut fi! (Apropo, noi la taietei, pe aci pe langa Cluj, le spunem tomnaji)

Reteta de taitei cu smantana si mazare se face repede, in 15 minute sunt gata. E o mancare simpla, dar cu arome bogate. Bineinteles, daca nu aveti taitei de casa puteti orice fel de paste doriti.

Nu este mancarea cea mai softisticata, dar mie mi-a adus ganduri bune si senine si am vrut sa le impartasesc cu voi.

Sa ne fie de bine tuturor!

Ingrediente Taitei cu smantana si mazare

  • 400 g taitei de casa
  • 200 g mazare
  • cateva rosii uscate (pe care poate aveti posibilitatea sa le faceti chiar voi)
  • 400 ml smantana lichida
  • O ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • parmezan sau orice branza sarata care poate fi razuita
  • 3 linguri ulei de masline

Preparare Taitei cu smantana si mazare

  • Ceapa si usturoiul se curata, apoi se toaca marunt.
  • Mazarea se scurge de apa (daca este una de la borcan sau conserva) sau se fierbe daca se foloseste proaspata.
  • Rosiile uscate se taie bucatele.

Se pune la fiert apa cu sare, intr-o oala incapatoare. Cand aceasta incepe sa fiarba se adauga pastele, iar dupa fierbere se pun intr-o sita sa se scurga de apa. Totusi, pastrati putina apa in care au fiert, va ajuta la legarea sosului.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, apoi se adauga ceapa si se caleste pana cand devine sticloasa.

Se adauga usturoiul, iar dupa 2-3 minute mazarea si rosiile uscate.

Se toarna smantana, un polonic de apa in care au fiert taiteii, condimentele si se lasa la fiert pe foc mic pana la ingrosarea sosului (nu dureaza mult, cateva minute).

Se adauga in sos taiteii, se amesteca lejer si putin.

Taiteii sunt minunati fierbinti cu parmezan razuit deasupra. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
mazarepasterosii uscatesmantanataitei de casa
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Risotto cu galbiori
next post
Sandvis cu oua jumari si salam

You may also like

Paste cremoase cu parmezan si mascarpone

noiembrie 20, 2014

Paste cu ton si rosii pentru pauza de...

mai 28, 2021

Paste cu varza calita

ianuarie 9, 2010

Paste cu hribi si dovlecel

octombrie 31, 2012

Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa

martie 4, 2019

Paste cu spanac

iunie 28, 2010

Paste cu piept de pui

februarie 21, 2010

Pesto de leurda

aprilie 26, 2013

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Spaghetti alla puttanesca

aprilie 19, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ