Astazi va aduc o idee minunata pentru un pranz copios si delicios in familie: Spaghetti cu sos de rosii si chiftelute. Este una dintre cele mai faine combinatii cand vine vorba de retete cu paste, noua ne place mult mult.
Chiftelutele le-am facut dupa reteta obisnuita – click aici pentru reteta – nu este nimic complicat. Puteti sa le prajiti in baie de ulei, dar si mai bine, puteti sa le coaceti in cuptor. Vor fi la fel de bune si fiind mai uscate vor reusi sa absoarba fain sosul de rosii.
Pentru minunatul si aromatul si deliciosul sos de rosii am sa va las reteta mai jos. Nu e de complexitate ridicata, va promit. Un-doi se face!
Ingrediente pentru sos de rosii
- o ceapa alba mare
- 2 catei de usturoi
- 2 conserve de rosii intregi sau cuburi Sun Food
- 4-5 frunzulite de busuioc proaspat
- 2 frunze de dafin
- o lingura de unt
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare sos de rosii
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se topeste untul ,se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana cand ceapa este translucida si moale. Aici avem grija, focul sa nu fie prea iute ca ardem usturoiul!
Se adauga conservele de rosii, foile de dafin si frunzele de busuioc, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 15.
Se scot foile de dafin din sos, apoi sosul se transfera intr-un blender sau intr-un alt vas si se paseaza cu blenderul vertical pana cand sosul este cremos si omogen.
E momentul sa gustati sosul si sa mai adaugati sare sau piper daca este nevoie.
La final, am scufundat chiftelutele in sosul de rosii.
Am fiert pastele, le-am scurs de apa si gata mancarea!
In farfurie asezam spaghetti, deasupra punem chiftelutele in sos de rosii siiiiii….numai si numai daca se doreste se adauga si parmezan razuit. Noi nu am putut zice nu!
1 comment
Delicios arata Cori, vin la masa 😉