Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Galbiori cu smantana si busuioc

written by Corina Ureche august 2, 2014
Galbiori cu smantana si busuioc
Nu stiu cum e prin alte parti, dar langa Cluj ciupercile isi fac de cap. Le-au prins bine ploile din ultima vreme si gasesti peste tot tarabe cu diferite feluri de cumparat. Si credeti-ma, n-ai cum sa le rezisti!
Dintre toate, eu am ales galbiorii. Nu am mancat sau gatit pana acum si am fost foarte curioasa. Si am facut minunatie de tocanita cu galbiori si smantana.
Well, ce sa va spun?! Mi-au placut foarte foarte mult. Textura, aroma, culoarea. Tot! Aduc a carne de pui, iar in combinatie cu smantana dulce au fost o adevarata minunatie.
Incercati reteta cu incredere. Se face repede si nu aveti ce sa gresiti aici. Spor!

 

galbiori cu smantana

Ingrediente galbiori cu smantana

– 1 kg de galbiori
– o ceapa alba (nu prea mare, nici prea mica)
– 2 catei de usturoi
– 200 ml smantana nefermentata (eu iau de la Lechinta)
– o lingura de unt
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– 3-4 fire de patrunjel proaspat
– 5-6 frunzulite de busuioc proaspat (nu bag mana in foc ca cel uscat va da aceeasi aroma)

 

1. Galbiorii se spala in mai multe ape si se curata eventualele impuritati de pe codite si palarii. Eu am avut galbiori mici si nu i-am taiat, insa daca aveti galbiori mari, taiati-i in 2 sau 4.
2. Ceapa se curata si se toaca marunt. La fel si usturoiul.
3. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga uleiul.
4. Se adauga in tigaie ceapa si usturoiul si se calesc pana cand ceapa devine moale si sticloasa.
5. Se adauga galbiorii, sare si piper. Galbiorii vor lasa destul de multa apa, asa ca se tin pe foc pana cand se evapora apa, iar ei sunt moi.
6. Odata apa evaporata, se adauga smantana, se amesteca si se mai lasa pe foc cateva 2-3 minute.
7. Se adauga patrunjelul tocat marunt si brunzulitele de busuioc.
Puteti manca tocanita asa simpla cum este. Dar alaturi de niste paste sau orez merge ca unsa.

 

  • In cazul in care nu aveti galbiori proaspeti, folositi uscati. Nu uitati sa ii hidratati inainte!

 

galbiori cu smantana
galbiori cu smantana
 Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
ciupercigalbiorigalbiori cu smantanaretet cu galbiorismantanatocanita
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
La picnic cu Sun Food
next post
Spaghetti cu sos de rosii si chiftelute

You may also like

Prajitura „Desteapta”

iunie 16, 2014

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Briose cu crema de ciocolata

februarie 8, 2010

Gomboti cu prune

august 31, 2012

Piept de porc rulat. Doua variante pentru caserola...

august 30, 2019

Reteta Strawberry daiquiri

iunie 12, 2014

Apa cu vitamine

august 9, 2013

Paste cu piept de pui

februarie 21, 2010

Telemea marinata in ulei de masline

mai 7, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ