Dati-mi voie sa ma mir inca de la inceput de cum trece timpul. Mai este o zi si se termina si februarie. Doar mie imi fuge atat de repede timpul? Toata ziua m-am gandit la timp si iar timp. Daca as gasi de cumparat as cumpara, dar unde sa caut?
No gata, ne-am mirat suficient! Sa si mancam ceva, nu? 🙂
Reteta de azi e cu prepelite. 4 prepelite, mai exact.Le-am primit cu mare drag de la prietenii nostri din Brasov, Prepelix pe numele de scena (imi aduce aminte de jocul acela pe calculator in care trebuia sa impusti niste pasari albe si comice), si am stiut din prima ce voi pregati cu ele. Reteta in sine este una foarte simpla, dar foarte simpla, insa rezultatul este mai mult decat super. Uneori lucrurile simple sunt si cele mai marete.
Eu am folosit slanina proaspata pentru ca am de la parintii mei si ar fi fost pacat sa nu o pun si pe ea in ecuatie, insa daca va displace acest lucru puteti folosi cu acelasi succes bacon.
Dar nu va mai retin, ca stiu ca nici voi nu aveti timp, si va prezint minunatele.
Ingrediente
-4 prepelite
-cateva bucatele de slanina/bacon
-usturoi
-sare si piper dupa gust
-50 ml vin alb
-2-3 linguri ulei de masline
1. Prepelitele cu spala si se indeparteaza eventualele pene ramase.
2. Slaninuta/baconul se taie bucati mici. (Am scris cateva bucatele deoarece ramane strict la alegerea dumneavoastra cat doriti sa folositi).
3. Usturoiul se taie felii subtiri. (eu am folosit in jur de 1 catel/prepelita).
4. Prepelitele se umplu cu slaninuta si usturoiul, apoi se aseaza intr-o tava/vas termorezistent.
5. Se stropesc cu uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se toarna in vas si vinul.
6. Acoperiti vasul si dati la cuptor pana cand carnea este foarte bine patrunsa.
Serviti friptura de prepelita alaturi de salata.
Pofta buna!
1 comment
Arata foarte bine si cred ca sunt deosebit de fragede si de gustoase.
Ai mare dreptate, de cele mai multe ori retetele simple sunt si cele mai gustoase.