Dragii mei, oare ce sa va spun despre Spaghetti alla puttanesca? Ca arata bine…se vede asta cu ochiul liber. Ca au fost bune rau de tot? Confirmam din toata inima!
Spaghetele tarfelor (pardon, prostituatelor) este o mancare ce trebuie sa o incercati macar o data. Ca apoi…veti vedea. 🙂 Daca doriti sa aflati mai multe despre originile acestei retete va las un link cu un articol dragut, aici.
Noua ne plac pastele foarte foarte foarte mult, iar aceasta varianta de spaghetti ne –a mers direct la inima. Unul dintre motive este ca ne place si ansoa destul de mult si nu imi lipseste niciodata din frigider un borcanel cu delicioasele fileuri. Le folosesc in salate, la paste, ba chiar am pus si in pesto.
Sper sa va placa si voua reteta!
Ingrediente Spaghetti alla puttanesca
- 200 g spaghetti (integrale)
- 3 linguri ulei de masline
- 4 fileuri de ansoa
- o lingura capere
- 2 linguri masline negre (fara samburi)
- 200 g rosii decojite si taiate marunt (am folosit o conserva de la Cirio)
- ardei iute (dupa gust)
- o ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare Spaghetti alla puttanesca
Puneti o oala mare cu apa si sare la foc si fierbeti pastele al dente.
Ceapa tocati-o marunt si caliti-o in uleiul incins pentru 2-3 minute, apoi adaugati usturoiul pisat. Calim totul si avem grija sa nu ardem usturoiul.
Adaugati fileurile de ansoa, caperele si maslinele, apoi rosiile decojite si ardeiul iute. Condimentati cu sare si piper si mai adaugati putina apa, in jur de 100 ml. Lasati sosul sa fiarba la foc molcom pana cand prinde consistenta. Se va intampla destul de repede, in 10 minute e gata. Scurgeti pastele de apa in care au fiert si adaugati-le in sos.
Amestecati si serviti cu patrunjel tocat marunt presarat pe deasupra.
Pofta buna!
3 comments
Am consumat și eu paste integrale cândva, dar nu prea m-au încântat. Le consumam în timpul dietei. Cred că sunt mai sănătoase, dar caloriile nu diferă foarte mult de cele cu făină albă. Până la urmă sosurile fac pastele foarte calorice. E bine că ție îți plac.
Alina nu ma refeream la calorii, e stiut ca sosurile dau puterea calorica. Insa, pastele cu faian alba si in general produsele cu faina alba pot sa duca la balonare. In cazul meu despre asta este vorba. Cum mancam paine sau paste sau pizza ma umflam si eram tot timpul balonata cu o stare de disconfort foarte mare. De cand am trecut pe integrale ma simt mult mai bine. Bineinteles, daca se aplica la mine, nu inseamna ca se aplica tuturor.
Te pup si week-end frumos! :*
Mie imi plac pastele integrale. Pe cat posibil incerc sa le evit pe cele din faina alba, la fel si orezul 🙂 Imi plac chiar si la gust. Asadar…nu refuz o portie din pastele tale. Te pup