Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Paste

Spaghetti alla puttanesca

written by Corina Ureche aprilie 19, 2013
Spaghetti alla puttanesca

Dragii mei, oare ce sa va spun despre Spaghetti alla puttanesca? Ca arata bine…se vede asta cu ochiul liber. Ca au fost bune rau de tot? Confirmam din toata inima!

Spaghetele tarfelor (pardon, prostituatelor) este o mancare ce trebuie sa o incercati macar o data. Ca apoi…veti vedea. 🙂 Daca doriti sa aflati mai multe despre originile acestei retete va las un link cu un articol dragut, aici.

Noua ne plac pastele foarte foarte foarte mult, iar aceasta varianta de spaghetti ne –a mers direct la inima. Unul dintre motive este ca ne place si ansoa destul de mult si nu imi lipseste niciodata din frigider un borcanel cu delicioasele fileuri. Le folosesc in salate, la paste, ba chiar am pus si in pesto.

Sper sa va placa si voua reteta!

Ingrediente Spaghetti alla puttanesca

  • 200 g spaghetti (integrale)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 fileuri de ansoa
  • o lingura capere
  • 2 linguri masline negre (fara samburi)
  • 200 g rosii decojite si taiate marunt (am folosit o conserva de la Cirio)
  • ardei iute (dupa gust)
  • o ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare Spaghetti alla puttanesca

Puneti o oala mare cu apa si sare la foc si fierbeti pastele al dente.

Ceapa tocati-o marunt si caliti-o in uleiul incins pentru 2-3 minute, apoi adaugati usturoiul pisat. Calim totul si avem grija sa nu ardem usturoiul.

Adaugati fileurile de ansoa, caperele si maslinele, apoi rosiile decojite si ardeiul iute. Condimentati cu sare si piper si mai adaugati putina apa, in jur de 100 ml. Lasati sosul sa fiarba la foc molcom pana cand prinde consistenta. Se va intampla destul de repede, in 10 minute e gata. Scurgeti pastele de apa in care au fiert si adaugati-le in sos.

Amestecati si serviti cu patrunjel tocat marunt presarat pe deasupra.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
ansoacaperemaslinepaste integraleretete paste
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tort cu iaurt si ricotta
next post
Pesto de leurda

You may also like

Paste cu spanac si mascarpone

martie 4, 2013

Creveti cu usturoi si vin

februarie 20, 2019

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa

martie 4, 2019

Paste cu vinete si rosii

iulie 31, 2017

Salata fantezie de paste

iunie 29, 2010

Taitei cu smantana si mazare

august 26, 2015

Orecchiette in sos de rosii cu busuioc si...

septembrie 17, 2015

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

februarie 8, 2016

3 comments

Dohotariu-Avram Alina aprilie 20, 2013 - 9:19 am

Am consumat și eu paste integrale cândva, dar nu prea m-au încântat. Le consumam în timpul dietei. Cred că sunt mai sănătoase, dar caloriile nu diferă foarte mult de cele cu făină albă. Până la urmă sosurile fac pastele foarte calorice. E bine că ție îți plac.

Reply
Corina Ureche aprilie 20, 2013 - 9:21 am

Alina nu ma refeream la calorii, e stiut ca sosurile dau puterea calorica. Insa, pastele cu faian alba si in general produsele cu faina alba pot sa duca la balonare. In cazul meu despre asta este vorba. Cum mancam paine sau paste sau pizza ma umflam si eram tot timpul balonata cu o stare de disconfort foarte mare. De cand am trecut pe integrale ma simt mult mai bine. Bineinteles, daca se aplica la mine, nu inseamna ca se aplica tuturor.
Te pup si week-end frumos! :*

Reply
Paula Gafitescu aprilie 21, 2013 - 8:55 am

Mie imi plac pastele integrale. Pe cat posibil incerc sa le evit pe cele din faina alba, la fel si orezul 🙂 Imi plac chiar si la gust. Asadar…nu refuz o portie din pastele tale. Te pup

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ