Astazi gatim impreuna o reteta de paste. Penne quattro formaggi, o reteta pe care noi o indragim foarte foarte tare. De fapt, in general indragim pastele si probabil ati observat asta din multimea de retete de pe blog. Pastele sunt hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip, iar daca ne duc si mai aproape de Italia, cu atat mai bine. In plus, pastele noastre de azi se pregatesc rapid de tot, va promit!
Cum se apropie vacanta noastra la Roma, m-am gandit sa ne facem incalzirea cat mai bine cu putinta. Adica cu o portie de penne quattro formaggi! Eu zic ca am ales bine, nu? Pana acum am evitat sa le pregatesc acasa. Cumva imi era teama ca nu voi reusi sa obtin un sos cremos care sa imbrace frumos pastele. Insa, contrar teoriei ca de ce ti-e frica nu scapi, sosul meu a iesit perfect. Asa ca nu pot decat sa va sfatuiesc sa alungati orice temere din bucatarie si sa testati, testati si savurati!
Pentru reteta de astazi am ales sa folosesc penne rigatte Antonio di Vaio, pentru ca stiu ca nu dau gres cu ele atunci cand imi doresc paste exact ca la restaurant sau, de ce nu, ca-n Italia!
Avand in compozitie grau dur, pastele isi pastreaza in timpul fierberii atat forma cat si culoarea aurie. La final rezulta un preparat aspectuos si cu gust deosebit. Fiind paste cu grau dur, au un indice glicemic scazut si sunt foarte hranitoare datorita continutului mare de proteine.
Ce spuneti, ne apucam de treaba?
Ingrediente Penne Quattro Formaggi
- 200 g penne
- 250 ml smantana lichida pentru gatit
- 50 g mozzarella razuita
- 50 g parmezan razuit
- 50 g branza provolone razuita
- 50 g gorgonzola
- 1 lingurita unt
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- Chives (optional)
Mod de preparare Penne Quattro Formaggi
Punem la fiert 2 l de apa intr-o oala incapatoare si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul meu, am fiert pastele 8 minute.
Cat timp se fierb pastele ne ocupam de sos. Intr-o tigaie punem untul, iar cand acesta este topit adaugam smantana, sarea si piperul. Cand smantana incepe sa fiarba, adaugam branzeturile. Gorgonzola o maruntim cu mana sau din cutit. Amestecam pana branzeturile sunt topite. In 5 minute sosul este gata.
Intre timp si pastele sunt fierte, asa ca le scurgem de apa si le adaugam peste sos. Amestecam cu doua spatule pana penne-le sunt bine imbracate de sos.
Reteta noastra de penne quattro formaggi este gata! Le aranjam frumusel in farfurie, pe deasupra presaram putin chives tocat marunt si rasnim piper. In loc de chives se poate folosi si patrunjel tocat marunt, sau chiar puteti renunta total la verdeata.
Dupa cum se vede, totul se pregateste repede, asa cum va promiteam la inceput. In maximum 10 minute avem pe masa cina sau pranzul. Sper sa va placa si voua reteta mea!
1 comment
tocmai te-am descoperit si pot sa zic ca imi plac f mult retetele tale…