Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Paste

Penne quattro formaggi

written by Corina februarie 22, 2018
Penne quattro formaggi

Astazi gatim impreuna o reteta de paste. Penne quattro formaggi, o reteta pe care noi o indragim foarte foarte tare. De fapt, in general indragim pastele si probabil ati observat asta din multimea de retete de pe blog. Pastele sunt hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip, iar daca ne duc si mai aproape de Italia, cu atat mai bine. In plus, pastele noastre de azi se pregatesc rapid de tot, va promit!

Cum se apropie vacanta noastra la Roma, m-am gandit sa ne facem incalzirea cat mai bine cu putinta. Adica cu o portie de penne quattro formaggi! Eu zic ca am ales bine, nu? Pana acum am evitat sa le pregatesc acasa. Cumva imi era teama ca nu voi reusi sa obtin un sos cremos care sa imbrace frumos pastele. Insa, contrar teoriei ca de ce ti-e frica nu scapi, sosul meu a iesit perfect. Asa ca nu pot decat sa va sfatuiesc sa alungati orice temere din bucatarie si sa testati, testati si savurati!

Pentru reteta de astazi am ales sa folosesc penne rigatte Antonio di Vaio, pentru ca stiu ca nu dau gres cu ele atunci cand imi doresc paste exact ca la restaurant sau, de ce nu, ca-n Italia!

Avand in compozitie grau dur, pastele isi pastreaza in timpul fierberii atat forma cat si culoarea aurie. La final rezulta un preparat aspectuos si cu gust deosebit. Fiind paste cu grau dur, au un indice glicemic scazut si sunt foarte hranitoare datorita continutului mare de proteine.

Ce spuneti, ne apucam de treaba?

Ingrediente Penne Quattro Formaggi

  • 200 g penne
  • 250 ml smantana lichida pentru gatit
  • 50 g mozzarella razuita
  • 50 g parmezan razuit
  • 50 g branza provolone razuita
  • 50 g gorgonzola
  • 1 lingurita unt
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • Chives (optional)

Mod de preparare Penne Quattro Formaggi

Punem la fiert 2 l de apa intr-o oala incapatoare si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul meu, am fiert pastele 8 minute.

Cat timp se fierb pastele ne ocupam de sos. Intr-o tigaie punem untul, iar cand acesta este topit adaugam smantana, sarea si piperul. Cand smantana incepe sa fiarba, adaugam branzeturile. Gorgonzola o maruntim cu mana sau din cutit. Amestecam pana branzeturile sunt topite. In 5 minute sosul este gata.

Intre timp si pastele sunt fierte, asa ca le scurgem de apa si le adaugam peste sos. Amestecam cu doua spatule pana penne-le sunt bine imbracate de sos.

Reteta noastra de penne quattro formaggi este gata! Le aranjam frumusel in farfurie, pe deasupra presaram putin chives tocat marunt si rasnim piper. In loc de chives se poate folosi si patrunjel tocat marunt, sau chiar puteti renunta total la verdeata.

Dupa cum se vede, totul se pregateste repede, asa cum va promiteam la inceput. In maximum 10 minute avem pe masa cina sau pranzul. Sper sa va placa si voua reteta mea!

Print Friendly, PDF & Email
Antonio di Vaiopastequattro formaggiretete paste
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Biscuiti cu urda si dulceata
next post
Unde sa mananci la Roma

You may also like

Spaghetti aglio, olio, peperoncino

ianuarie 14, 2010

Spaghete cu pesto si branza

decembrie 15, 2011

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Paste cu vinete si rosii

iulie 31, 2017

Paste cu piept de pui

februarie 21, 2010

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Spaghetti cu sos de rosii si chiftelute

august 13, 2014

Paste cu spanac si mascarpone

martie 4, 2013

Spaghetti bolognese

noiembrie 17, 2009

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

februarie 8, 2016

1 comment

manuela octombrie 3, 2019 - 11:45 am

tocmai te-am descoperit si pot sa zic ca imi plac f mult retetele tale…

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ