Am asteptat cu nerabdare aparitia leurdei pe piata in acest an si prima reteta pregatita a fost acest pesto. Si va indemn si pe voi sa profitati de aceasta minunatie a naturii si pe langa pesto va mai recomand aceasta tarta. Sunt doua retete simple simple de tot in care puteti utiliza leurda, dar nu-i asa ca din simplitate se nasc lucruri marete?! 🙂
Pesto de leurda este usor intepator si piscator si puteti sa il pregatiti cu muguri de pin, alune sau migdale in locul nucilor. Noua ne-a placut combinatia de nuci+usturoi+parmezan si cred ca voi ramane la aceast varianta de pesto de acum incolo.
Il puteti servi u paste si parmezan sau il puteti folosi in sandvisuri pentru un plus de savoare. De asemenea, puteti sa folositi pesto de leurda la prepararea diferitelor aperitive. Bruschete cu pesto de leurda si rosii cubulete, de exemplu. Sau bruschete cu pesto, ciuperci trase la tigaie cu usturoi si branza de capra. Dupa cum vedeti, ideile de intrebuintare sunt o multime!
Si daca nu va vin ideile pe moment sa stiti ca puteti pune pesto la borcanel si sa il pastrati cateva zile la frigider. Se pastreaza foarte bine.
Postarea de azi o dedic frumoasei initiative Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Adina.
Ingrediente Pesto de leurda
- 2 legaturi de leurda
- 80 g parmezan razuit
- 3 linguri miez de nuca
- sare si piper dupa gust
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare Pesto de leurda
Ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena.
Daca cumva considerati ca ar mai trebui adaugat ulei de masline nu ezitati sa o faceti, mie 4 linguri mi s-au parunt suficiente.
Serviti pesto de leurda cu paste si parmezan razuit pe deasupra. Sunt absolut delicioase.
Sper sa va placa si voua reteta de pesto de leurda, pe noi ne-a cucerit total!
Pofta buna!
9 comments
Corinus , si eu vreau sa fac pesto cat de curand !!! 😉
Multumesc ptr reteta !! <3
e musai de încercat, super ingeniosă reţeta..până creşte niţeluş mai mare busuiocu din jardinieră. muuulţumim, Cori!:)
Multumesc eu de provocare :**
Ramo, chiar e o reteta de incercat. Cu mare drag :*
Ce culoare minunata are, iar pastele alea ma termina!
Intradevar culoarea este foarte vie si te atrage sa gusti putin putin pana cand nu mai ramane nimic!
As muri de placere sa mananc pastele cu sosul tau pesto. Excelenta si ingenioasa reteta. Felicitari! <3
Uh, ce bine si proaspat arata!
[…] să aleg ce să fac cu ea, dar până la urma am găsit o rețetă faină de la Corina Ureche de pesto cu leurdă. A fost și prima dată când am făcut pesto de la zero, deci o mulțime de noutăți pentru mine […]