Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
Paste

Pesto de leurda

written by Corina Ureche aprilie 26, 2013
Pesto de leurda

Am asteptat cu nerabdare aparitia leurdei pe piata in acest an si prima reteta pregatita a fost acest pesto. Si va indemn si pe voi sa profitati de aceasta minunatie a naturii si pe langa pesto va mai recomand aceasta tarta. Sunt doua retete simple simple de tot in care puteti utiliza leurda, dar nu-i asa ca din simplitate se nasc lucruri marete?! 🙂

Pesto de leurda este usor intepator si piscator si puteti sa il pregatiti cu muguri de pin, alune sau migdale in locul nucilor. Noua ne-a placut combinatia de nuci+usturoi+parmezan si cred ca voi ramane la aceast varianta de pesto de acum incolo.

Il puteti servi u paste si parmezan sau il puteti folosi in sandvisuri pentru un plus de savoare. De asemenea, puteti sa folositi pesto de leurda la prepararea diferitelor aperitive. Bruschete cu pesto de leurda si rosii cubulete, de exemplu. Sau bruschete cu pesto, ciuperci trase la tigaie cu usturoi si branza de capra. Dupa cum vedeti, ideile de intrebuintare sunt o multime!

Si daca nu va vin ideile pe moment sa stiti ca puteti pune pesto la borcanel si sa il pastrati cateva zile la frigider. Se pastreaza foarte bine.

Postarea de azi o dedic frumoasei initiative Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Adina.

Ingrediente Pesto de leurda

  • 2 legaturi de leurda
  • 80 g parmezan razuit
  • 3 linguri miez de nuca
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare Pesto de leurda

Ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena.

Daca cumva considerati ca ar mai trebui adaugat ulei de masline nu ezitati sa o faceti, mie 4 linguri mi s-au parunt suficiente.

Serviti pesto de leurda cu paste si parmezan razuit pe deasupra. Sunt absolut delicioase.

Sper sa va placa si voua reteta de pesto de leurda, pe noi ne-a cucerit total!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
leurdapesto
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Spaghetti alla puttanesca
next post
Provocare curajoasa la morcovit

You may also like

Paste cu ton si rosii pentru pauza de...

mai 28, 2021

Spaghetti aglio, olio, peperoncino

ianuarie 14, 2010

Spaghetti cu spanac si piept de pui

iunie 3, 2015

Paste cu branza si ciuperci

martie 30, 2010

Paste cu gorgonzola si miez de nuca crocant

februarie 15, 2017

Paste cu sos de carne si porumb

decembrie 10, 2009

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Spaghetti cu sos de rosii si chiftelute

august 13, 2014

Paste cu sos de ciuperci

martie 23, 2010

Cannelloni cu urda si spanac

octombrie 4, 2010

9 comments

catkitchen aprilie 26, 2013 - 10:57 am

Corinus , si eu vreau sa fac pesto cat de curand !!! 😉
Multumesc ptr reteta !! <3

Reply
Ramona aprilie 26, 2013 - 2:26 pm

e musai de încercat, super ingeniosă reţeta..până creşte niţeluş mai mare busuiocu din jardinieră. muuulţumim, Cori!:)

Reply
Corina Ureche aprilie 26, 2013 - 2:27 pm

Multumesc eu de provocare :**

Reply
Corina Ureche aprilie 26, 2013 - 2:29 pm

Ramo, chiar e o reteta de incercat. Cu mare drag :*

Reply
Alina Vicu aprilie 26, 2013 - 2:42 pm

Ce culoare minunata are, iar pastele alea ma termina!

Reply
Corina Ureche aprilie 26, 2013 - 2:43 pm

Intradevar culoarea este foarte vie si te atrage sa gusti putin putin pana cand nu mai ramane nimic!

Reply
Rita Oarga aprilie 29, 2013 - 3:01 pm

As muri de placere sa mananc pastele cu sosul tau pesto. Excelenta si ingenioasa reteta. Felicitari! <3

Reply
Michaela mai 10, 2013 - 11:22 pm

Uh, ce bine si proaspat arata!

Reply
Sendviș de pui cu brânză și pesto - Andreea Illustration mai 20, 2022 - 12:11 pm

[…] să aleg ce să fac cu ea, dar până la urma am găsit o rețetă faină de la Corina Ureche de pesto cu leurdă. A fost și prima dată când am făcut pesto de la zero, deci o mulțime de noutăți pentru mine […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ