Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Paste

Paste cu spanac si mascarpone

written by Corina Ureche martie 4, 2013
Iubesc si am iubit dintotdeauna pastele. Imi plac cu sos de rosii si carne, cu branza sarata, cu branza dulce, cu spanac, cu legume…cred ca imi plac pastele cu orice. Ce va prezint ai jos seamana oarecum cu scoicile astea, o reteta de care doar la superlativ pot vorbi. Totusi, are mici modificari si trebuia sa o scot in vitrina si pe ea. Este o mancare destul de consistenta, astfel ca nu o recomand pentru cina, ci mai degraba pentru un pranz copios si cremos. Si asigurati-va ca dupa masa faceti putina miscare, chiar si putina plimbare, deoarece mancarea in sine este o bomba plin de calorii. Si acum ca avem toate precautiile stabilite si luate in seama, sa purcedem!
Ingrediente
-250 g paste (fusili am avut)
-300 g spanac (congelat)
-o cutie de mascarpone
-150 g parmesan razuit
-200 ml smantana pentru gatit
-sare si piper dupa gust
-putin bacon (optional)
Pastele se fierb cu 2 minute mai putin decat este recomandat pe ambalaj. Procedam astfel deoarece ele vor fi date si la cuptor.
Spanacul decongelat se amesteca cu mascarpone si cu parmesanul, apoi se amesteca cu pastele. Pastele se transfera intr-o tava termorezistenta si se toarna smantana peste ele. Se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute, pana cand se rmeneste usor pe deasupra.
Pastele se servesc calde cu parmezan proaspat razuit pe deasupra.
Note! In lista de ingrediente am trecut sare si piper. Eu am folosit sare doar pentru apa in care au fiert pastele, in rest nu. Dar, sarea si piperul se folosesc dupa gust, asadar daca simtiti ca trebuie adaugate, faceti cu incredere asta.
Optional puteti adauga si putin bacon rumenit intr-o tigaie.

 
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
mascarponeparmezanpastespanac
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cupcakes cu afine si ricotta
next post
Lunea altfel-Borcanelul sanatos

You may also like

Paste cu branza si ciuperci

martie 30, 2010

Paste cu ton si rosii pentru pauza de...

mai 28, 2021

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

februarie 8, 2016

Spaghetti cu spanac si piept de pui

iunie 3, 2015

Spaghetti alla puttanesca

aprilie 19, 2013

Paste cremoase cu mazare si bacon

noiembrie 7, 2017

Scoici umplute cu ciuperci si carne

iunie 27, 2011

Taitei cu smantana si mazare

august 26, 2015

Budinca de paste cu urda si fructe deshidratate

iulie 23, 2010

Paste cu vinete si rosii

iulie 31, 2017

4 comments

Paula Gafitescu martie 11, 2013 - 6:41 pm

wow, un deliciu!! imi plac tot ce ai pus acolo…mai ales ca e vorba de spanac pe care il ador…si mascarpone…mmmm, gata ca mi se face o pofta grozava si eu n-am asa ceva 😀

Reply
Dohotariu-Avram Alina martie 11, 2013 - 6:41 pm

Pastele sunt delicioase și când le mâncăm parcă uităm de calorii, nu-i așa? :)). Sosurile folosite le transformă în bombe calorice, că ele așa simple nu conțin multe calorii:).

Reply
Rita Oarga martie 11, 2013 - 6:41 pm

Asta e o reteta pe care am s-o fac negresit. Arata frumos si trebuie sa fie foarte gustos dupa ingrediente. Pupici! <3

Reply
catkitchen martie 20, 2013 - 2:31 pm

La combinatia asta nu m-am gandit dar tare as vrea s-o incerc !!! 😉

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ