Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriPaste

Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa

written by Corina martie 4, 2019
Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa
Lasagna bolognese facem astazi impreuna, o lasagna de casa de-li-cioa-sa care va va strange pe toti in jurul mesei. Lasagna bolognese se mananca impreuna cu toti cei dragi, cu familie ori prieteni. Daca nu ii aveti aproape, invitati-va vecinii la masa.

Nu, nu va voi spune ca este o reteta simpla, pentru ca nu e. Asta nu inseamna ca este imposibil de facut. Inseamna doar ca e nevoie de ceva mai mult de lucru, atata tot. Dar va asigur din toata inima ca merita din plin orice efort. Si in caz ca ati facut deja lasagna acasa, stiu ca imi veti da dreptate.

Tocmai pentru ca e o reteta pentru care e ceva de munca, nu o pregatesc foarte des. Acum, fie vorba intre noi, nici nu e genul de mancare pe care sa il mananci prea des. Lasagna este o mancare mai grea, de care e bine sa te bucuri mai rarut, ca-i mai dragut. Nu foarte des inseamna ca o pregatesc de cel mult doua-trei ori pe an si in general o fac atunci cand avem invitati la masa.

De obicei fac lasagna in doua zile. In prima zi pregatesc sosul ragu, iar a doua zi pregatesc bechamelul si asamblez lasagna. Daca aveti mai mult timp la dispozitie sau faceti din lasagna un proiect de weekend, puteti face totul in aceeasi zi.

Ingrediente Lasagna Bolognese

  • foi lasagna
Pentru sosul de carne
  • 500g carne tocata (amestec vita-porc)
  • 200g pancetta taiata bastonase
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde/galben
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi (marime medie)
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 700 ml passata (am folosit de la Mutti)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 100 g parmezan razuit
  • sare si piper dupa gust
  • oregano uscat
Pentru sosul bechamel
  • 1 l lapte
  • 90g faina alba
  • 100g unt
  • sare si piper
  • nucsoara razuita

Mod de preparare Lasagna Bolognese

Vom incepe cu pregatirea ingredientelor pentru sosul de carne si rosii (sosul ragu). Astfel, curatam legumele si:

  • taiem cubulete: morcovii, ardeii, telina;
  • tocam marunt ceapa si usturoiul

Punem o cratita incapatoare pe foc moderat si turnam uleiul de masline. Odata incins, adaugam ceapa si ustuoiul, le calim 2-3 minute, apoi adaugam morcovii, telina si ardeii. Calim legumele pana sunt putin moi, apoi adaugam carnea tocata si pancetta. Amestecam si calim totul pana cand carnea isi schimba culoarea.

Adaugam vinul, amestecam si fierbem 3-4 minute. Turnam passata de rosii si circa 400 ml apa, condimentam cu sare, piper si putin oregano. Amestecam si lasam sosul sa fiarba pe foc mic 2,5 ore amestecand din cand in cand. In cazul in care sosul scade prea mult, mai adaugam putina apa. Sosul nu trebuie sa fie nici uscat, nici foarte lichid. Bineinteles, la final gustam sosul si adaugam condimente daca mai este nevoie. Totusi, tinem cont ca vom pune sare si in sosul bechamel.

Si daca tot am vorbit de bechamel, haideti sa il pregatim. Punem laptele intr-o cratita si il incalzim (il pastram caldut la indemana). Intr-o cratita topim untul, apoi adaugam faina. Amestecam pana prinde culoare aurie, apoi incepem sa adaugam lapte. Laptele in adaugam in trei-patru etape si amestecam mereu cu un tel. Odata turnat tot laptele lasam sosul sa fiarba in jur de 15 minute pe foc mic. Amestecam din cand in cand. La final adaugam putina sare si piper, dar si nucsoara razuita (nu foarte multa, are o aroma puternica). Sosul bechamel e gata, putem asambla lasagna!

Daca nu folositi sosul bechamel imediat, puneti o folie peste el, avand grija ca folia sa atinga sosul. Astfel nu se va forma pojghita la suprafata.

Asamblare Lasagna bolognese

Eu am folosit o tava ceramica de 28×22 cm cu o inaltime de 6 cm si mi-au intrat 4 straturi de foi lasagna. Astfel, am aproximat din ochi cantitatile de sos ragu si sos bechamel folosite la fiecare strat. Dar daca va ramane sos ragu sa nu va faceti probleme. Il puneti la frigider si il folositi la alte preparate in zilele urmatoare sau il puteti congela.

Bun. Pe fundul tavii am pus putin sos bechamel si l-am intins cu o lingura. Am asezat un strat de foi de lasagna (foile se fierb in prealabil doar daca pe cutie este specificat acest lucru!). Peste foile de lasagna am intins un strat de sos bechamel, apoi am pus sos ragu. Am uniformizat cu o lingura si am presarat parmezan razuit. Am asezat inca un strat de foi – bechamel – ragu – parmezan si tot asa terminand cu un strat de bechamel si parmezan.

Tava cu lasagna intra la cuptor la 175C pentru aproximativ 45-50 de minute. Cuptor obligatoriu preincalzit. Dupa cele 50 de minute intepam lasagna cu o furculita si daca intra usor, lasagna este gata!

Scoatem tava din cuptor si lasam lasagna bolognese sa se racoreasca vreo 15 minute, apoi o putem portiona.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
ardeicarne tocatalasagnamorcovinucsoararetete italienestiretete simple si usoaresos bechameltelina
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Briose cu lamaie si nuca de cocos
next post
Tocanita de cartofi cu mazare si morcovi

You may also like

Paste cu gorgonzola si miez de nuca crocant

februarie 15, 2017

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

februarie 8, 2016

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Scoici (paste) cu spanac si crema de branza

aprilie 2, 2012

Spaghete cu pesto si branza

decembrie 15, 2011

Paste cu piept de pui

februarie 21, 2010

Spaghetti aglio, olio, peperoncino

ianuarie 14, 2010

Spaghetti cu spanac si piept de pui

iunie 3, 2015

Creveti cu usturoi si vin

februarie 20, 2019

Paste cremoase cu parmezan si mascarpone

noiembrie 20, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ