Briose cu lamaie si nuca de cocos am pentru voi astazi, o reteta foarte simpla si deloc complicata. Nu am mai facut de foarte multa vreme briose, cred ca de mai bine de jumatate de an. Pregatesc destul de des dulciuri in casa, iar in ultima vreme am facut mai mult prajituri cu mere razalite, clatite cu malai sau pancakes, mere umplute. De sezon, cum ar veni.
Toate pana intr-o zi. Aveam lamai si nuca de cocos in casa si mi-am zis ca trebuie sa fac ceva cu ele. Initial m-am gandit la niste biscuiti crinkle cu lamaie, dar cum nu aveam timp sa astept sa se raceasca bilutele de aluat, am pus de o tava de briose.
Sincer, bine am facut. Imi era dor de micutele pufosenii. Au iesit excelent! Cu aroma subtila de vanilie si lamaie, pufoase si in acelasi timp cu o textura surprinzatoare datorita nucii de cocos. Briosele cu lamaie si nuca de cocos vor fi perfecte vara, de cum da caldura. Lamaia le face racoritoare si vara cu totii ne dorim asa ceva. Bineinteles, ele se potrivesc oricarui anotimp, dar parca la vara imi va fi mai mare dragul sa le mananc.
Daca doriti, puteti adauga in aluat si fructe de sezon sau fulgi de ciocolata.
In caz ca nu aveti o tava de briose, turnati aluatul intr-o forma de chec. Va iesi la fel de bun. Daca vreti puteti sa ii faceti si o glazura cu zeama de lamaie si zahar pudra. Sau puteti sa il decorati cu ciocolata topita. Cum vreti voi mai mult si mai mult!
Ingrediente Briose cu lamaie si nuca de cocos
- 130g faina alba
- 80g nuca de cocos
- 180g zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie razuita (folosesc la pliculet de la Dr. Oetker)
- 110g unt moale
- extract de vanilie (dupa gust in functie de cat de intens va place)
- 1 ou
- un varf de cutit sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare Briose cu lamaie si nuca de cocos
Pornim cuptorul la 175C si punem hartiute pentru briose intr-o tava de copt.
Intr-un bol amestecam zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam untul si amestecam cu un mixer cateva minute. Nu este nevoie ca zaharul sa fie complet dizolvat. Adaugam extractul de vanilie, oul si zeama de lamaie. Amestecam. Turnam faina amestecata cu sarea si praful de copt. Amestecam. Adaugam si nuca de cocos. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.
Umplem fiecare hartiuta de briosa 3/4 si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Eu le-am testat dupa 25 minute si au fost perfecte.
Scoatem briosele din cuptor pe un grilaj sau farfurie si le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.
Aceasta a fost reteta de Briose cu lamaie si nuca de cocos si abia astept sa imi spuenti daca ati incercat-o!
Pofta buna!
2 comments
Briosele sunt foarte delicioase! Chiar azi am făcut, dupa reteta dvs. Multumesc mult pentru reteta!
Salut, Violeta! Ma bucur tare tare ca briosele au fost pe placul tau.