Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Prajitura cu mere si glazura de cacao

written by Corina Ureche noiembrie 3, 2013
Prajitura cu mere si glazura de cacao

Prajitura cu mere de astazi se face atat de simplu incat absolut oricine o poate pregati. Garantat! Deasupra i-am pus glazura de cacao preparata la rece, dar la fel de bine se poate pregati o glazura de ciocolata amaruie sau alba. Se poate decora cu nuci, felii de mere sau arahide glazurate zdrobite.

Este ideala daca ai pofta de ceva dulce, de casa, dar nu prea ai chef de stat prea mult prin bucatarie. Ce ziceti, ii dam o sansa?

prajitura cu mere

Ingrediente Prajitura cu mere

  • 4 oua
  • 60 g zahar
  • 4 mere maricele
  • 80 grame faina
  • 2 linguri de nuca macinata
  • 1/2 lingurita de scortisoara

pentru glazura

  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de apa rece
  • o lingurita de unt
  • o lingurita de ulei

Mod de preparare Prajitura cu mere

Se porneste cuptorul la 180 grade si se pregateste o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. In tava se pune hartie de copt sau se unge cu putin unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.

Merele se dau pe razatoarea mare cu tot cu coaja, dupa ce in prealabil au fost bine spalate. Se pun intr-o sita se se lasa la scurs apasand usor cu palma sau cu o spatula de lemn  sau se storc intre maini.

Se separa ouale, iar albusurile se bat impreuna cu zaharul  pana cand se obtine o spuma ferma si zaharul este complet dizolvat.

Se adauga pe rand galbenusurile in albusuri si se amesteca usor.

Se adauga in compozitie faina, nuca, scortisoara si merele scurse. Se amesteca usor pana cand aluatul este omogen.

Compozitia se toarna in tava si se coace circa 35 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce este coapta se scoate si se lasa la racit.

Pentru glazua, intr-o craticioara se pun zaharul, cacaua si apa rece si se pun pe foc mic. Se amesteca incet pana cand zaharul este topit. Se adauga untul, apoi uleiul si se toarna glazura peste prajitura racita. Se da prajitura la rece 1-2 ore inainte de servire.

Optional se poate presara pe deasupra putina nuca macinata sau se poate orna cu felii de mere.

Pofta buna!

prajitura cu mere

Inspiratia mi-a venit de aici.

Print Friendly, PDF & Email
prajitura cu mereretete cu mereretete prajituri
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Prajiturele Sarah Bernard
next post
Coq au vin/Cocos in sos de vin

You may also like

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni

mai 21, 2020

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Prajitura cu branza si fructe

iulie 23, 2020

Fursecuri fragede, fara gluten

februarie 19, 2016

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Cobbler cu capsuni si rubarba

mai 17, 2018

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

Prajitura cu zmeura si mac

martie 17, 2020

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

1 comment

Laura M noiembrie 10, 2013 - 10:00 am

Arata foarte apetisant! Iar o bucatica de praji nu refuz niciodata 😀
In alta ordine de idei, te invitam la provocarea Dulce Romanie de luna asta, sa ne incanti asa cum stii tu mai bine 😉

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ