Prajitura cu mere de astazi se face atat de simplu incat absolut oricine o poate pregati. Garantat! Deasupra i-am pus glazura de cacao preparata la rece, dar la fel de bine se poate pregati o glazura de ciocolata amaruie sau alba. Se poate decora cu nuci, felii de mere sau arahide glazurate zdrobite.
Este ideala daca ai pofta de ceva dulce, de casa, dar nu prea ai chef de stat prea mult prin bucatarie. Ce ziceti, ii dam o sansa?
Ingrediente Prajitura cu mere
- 4 oua
- 60 g zahar
- 4 mere maricele
- 80 grame faina
- 2 linguri de nuca macinata
- 1/2 lingurita de scortisoara
pentru glazura
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de apa rece
- o lingurita de unt
- o lingurita de ulei
Mod de preparare Prajitura cu mere
Se porneste cuptorul la 180 grade si se pregateste o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. In tava se pune hartie de copt sau se unge cu putin unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.
Merele se dau pe razatoarea mare cu tot cu coaja, dupa ce in prealabil au fost bine spalate. Se pun intr-o sita se se lasa la scurs apasand usor cu palma sau cu o spatula de lemn sau se storc intre maini.
Se separa ouale, iar albusurile se bat impreuna cu zaharul pana cand se obtine o spuma ferma si zaharul este complet dizolvat.
Se adauga pe rand galbenusurile in albusuri si se amesteca usor.
Se adauga in compozitie faina, nuca, scortisoara si merele scurse. Se amesteca usor pana cand aluatul este omogen.
Compozitia se toarna in tava si se coace circa 35 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce este coapta se scoate si se lasa la racit.
Pentru glazua, intr-o craticioara se pun zaharul, cacaua si apa rece si se pun pe foc mic. Se amesteca incet pana cand zaharul este topit. Se adauga untul, apoi uleiul si se toarna glazura peste prajitura racita. Se da prajitura la rece 1-2 ore inainte de servire.
Optional se poate presara pe deasupra putina nuca macinata sau se poate orna cu felii de mere.
Pofta buna!
Inspiratia mi-a venit de aici.
1 comment
Arata foarte apetisant! Iar o bucatica de praji nu refuz niciodata 😀
In alta ordine de idei, te invitam la provocarea Dulce Romanie de luna asta, sa ne incanti asa cum stii tu mai bine 😉