Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Pavlova (cu ciocolata)

written by Corina Ureche februarie 23, 2012
Aceasta frumoasa (din toate punctele de vedere) prajitura a fost numita astfel dupa balerina rusoaica Anna Pavlova. Prajitura a fost creata in cinstea ei in timp ce era intr-un turneu in Noua Zeelanda si Australia, nestiindu-se nici pana astazi cu exactitate, in care dintre cele doua tari a fost inventata.
Pavlova mi-a facut demult cu ochiul, dar am ocolit-o de multe ori din cauza bezelei. Insa s-a dovedit a fi foarte usor de facut, iar prajitura a ajuns una din preferatele noastre. Chiar daca este cu frisca 🙂 ( eu nu prea mananc frisca).

Ingrediente

-4 albusuri
-150 g zahar
-50 g ciocolata amaruie
-1 1/2 linguri cacao
-0 lingurita otet balsamic
-frisca (am folosit o cutie mica)
-fructe proaspete sau congelate
-menta

Preincalziti cuptorul la 120 de grade. Intr-un vas de sticla mixam albusurile. Dupa 5 minute, cand ele vor fi cat de cat intarite, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si zaharul este topit. Adaugam otetul, cacaua si ciocolata maruntita.
Intr-o tava punem hartie de copt si punem compozitia de bezea formand un cerc. Faceti cercul in functie de dimensiunea farfuriei pe care veti aseza prajitura. Eu am facut 2 cercuri u diametru de aprox. 20 cm, iar din restul compozitiei am facut bezele cu postul.
Dam tava la cuptor la 120 de grade pentru 1 ora si jumatate, timp in care nu se dechide usa acestuia. Bezeaua este gata cand marginile incep sa i se crape.
Scoatem tava si o lasam sa se raceasca. Nu scoateti cercurile de bezea din tava cat acestea sunt calde caci riscati sa se rupa.
Intre timp bateti frisca. Eu am folosit o cutie mica si nu am mai pus zahar in ea.
Cand s-a racit bezeaua punem pe deasupra frisca si ornam cu fructe. Eu am folosit zmeura. Pentru un aspect si mai frumos se rade ciocolata pe deasupra si se orneaza cu menta.
Dati putin la rece prajitura inainte de servire!

Sper sa nu vi se para complicat, caci nu este! Odata ce o incercati veti dori sa o faceti cat mai des. Are o textura crocanta la exterior si usor moale la interior. Frisca (daca nu se pune in cantitati exagerate) nu o face nici gretoasa si nici nu inmoaie bezeaua, iar fructele acrisoare au transformat-o intr-o prajitura prietena cu ficatul 😛
Puteti sa folositi ce fructe doriti. Si deasemenea, nu este obligatoriu sa puneti cacao si ciocolata.

si bezelele

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Toate drumurile duc la Roma (part III): Hostaria Nerone
next post
Salata de fasole boabe cu ton

You may also like

Tort cu piscoturi si crema de lamaie

mai 20, 2022

Muffins cu ciocolata si visine

iulie 31, 2015

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

Chec pufos

ianuarie 10, 2010

Clatite cu branza si capsuni la cuptor

mai 27, 2020

Rulada de bezea cu branza si zmeura

august 29, 2013

Fursecuri fragede, fara gluten

februarie 19, 2016

Choux cu frisca si dulceata

aprilie 15, 2025

Cheesecake la borcan fara coacere

iulie 10, 2020

Gogosi rapide cu lingura

septembrie 8, 2023

9 comments

alinutzika februarie 23, 2012 - 3:53 pm

ador pavlova!

Reply
Top Cuisine avec Lavi februarie 23, 2012 - 3:53 pm

Cat de bine arata!

Reply
Dana Cristea februarie 23, 2012 - 3:53 pm

Super!!! Si eu tot pavovla fac pentru maine, deja o am la cuptor, pana se face a mea pap de la tine ca tare bine arata!!! Pup!

Reply
Corina Ureche februarie 23, 2012 - 5:59 pm

Ma bucur enorm sa aflu ca va place, este extraordinar de buna! Va multumesc

Reply
Miha februarie 23, 2012 - 7:55 pm

Oooo…ce bunatate! Super!

Reply
dian@ februarie 25, 2012 - 8:03 pm

foarte frumoasa Pavlova ta, Corina!

Reply
Corina Ureche februarie 28, 2012 - 11:43 am

multumesc frumos, Diana!

Reply
Ramona Alina mai 31, 2012 - 7:43 am

Foarte frumos ti-a iesit:)

Reply
Corina Ureche mai 31, 2012 - 7:43 am

multumesc, Ramona!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ