Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Desert

Panna Cotta (cu fructe de padure)

written by Corina Ureche martie 21, 2012
Am mancat pentru prima data Panna Cotta in Italia si a devenit rapid unul dintre deserturile preferate. In Italia ni s-a servit tot timpul in cupe, de aceea eu va prezint si varianta aceasta, pe majoritatea blogurilor am vazut desertul rasturnat..insa aceasta este la pura alegere a fiecaruia.
Cred ca desert care sa se faca mai usor nu exista!
Din cantitatile de mai jos ies exact 4 portii potrivite, nici prea mari dar nici prea micute.

Ingrediente
-200 ml frisca lichida
-250 ml lapte
-3 foi de gelatina
-3 linguri de zahar
-o esenta de vanilie

-3 linguri fructe de padure
-2 linguri zahar brun

Intr-un bol punem apa si scufundam foile de gelatina.
Intr-un alt vas turnam frisca lichida si laptele, esenta si zaharul si punem vasul pe foc pana cand da sa fiarba, amestecand din cand in cand. Adaugam foile de gelatina inmuitate, amestecam, stingem focul si lasam amestecul cca 10 minute sa se odihneasca.
Distribuim in 4 recipiente in mod egal si dam la rece pana cand se incheaga panna cotta. Eu am scos-o pe balcon pana s-au racit bolurile, apoi le-am pus la frigider si am servit a doua zi.
Este de preferat sa faceti panna cotta cu o seara inainte de servire pentru a fi siguri ca se ingheaga total si sa nu aveti surprize neplacute.
Inainte de servire faceti un sos din fructele de padure si zahar, iar cand serviti panna cotta turnati sos pe deasupra. Ornati cu frunze de menta (daca aveti).
Serviti desertul in cupe, sau pentru un efect mai deosebit rasturnati-l pe o farfurie.

Print Friendly, PDF & Email
panna cottaretete italienesti
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pui cu nuci si gorgonzola
next post
Tartine cu somon afumat

You may also like

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Prajitura cu branza si fructe

iulie 23, 2020

Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

mai 3, 2020

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

Fursecuri cu susan si dulceata de visine

noiembrie 30, 2014

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Pandispan cu capsuni

mai 15, 2018

Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

august 19, 2020

7 comments

Dli martie 21, 2012 - 6:35 pm

Si eu prima data am mancat Panna Cotta tot in Italia, dar nu stiam reteta, cum se face ! Va multumesc pentru reteta ,am sa incerc si eu.

Reply
mandala martie 21, 2012 - 6:35 pm

Este printre favoritele mele rapid, usor si poate lua mii de forme.

Reply
Sara & Miki martie 23, 2012 - 5:47 am

Si mie imi place. Pup!

Reply
Mika´s Kitchen martie 23, 2012 - 5:47 am

Arata super!! Imi place mult de tot 😉

Reply
The Wandering Oltean martie 23, 2012 - 4:45 pm

Definitiv una dintre favorite 🙂

Reusite pozele!

Reply
Corina Ureche martie 23, 2012 - 4:46 pm

Va multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur din suflet ca va place desertul meu!!

Reply
Antonina martie 27, 2012 - 7:22 am

Desertul asta e printre preferatele mele. Minunat arata!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ