Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Panna Cotta (cu fructe de padure)

written by Corina Ureche martie 21, 2012
Am mancat pentru prima data Panna Cotta in Italia si a devenit rapid unul dintre deserturile preferate. In Italia ni s-a servit tot timpul in cupe, de aceea eu va prezint si varianta aceasta, pe majoritatea blogurilor am vazut desertul rasturnat..insa aceasta este la pura alegere a fiecaruia.
Cred ca desert care sa se faca mai usor nu exista!
Din cantitatile de mai jos ies exact 4 portii potrivite, nici prea mari dar nici prea micute.

Ingrediente
-200 ml frisca lichida
-250 ml lapte
-3 foi de gelatina
-3 linguri de zahar
-o esenta de vanilie

-3 linguri fructe de padure
-2 linguri zahar brun

Intr-un bol punem apa si scufundam foile de gelatina.
Intr-un alt vas turnam frisca lichida si laptele, esenta si zaharul si punem vasul pe foc pana cand da sa fiarba, amestecand din cand in cand. Adaugam foile de gelatina inmuitate, amestecam, stingem focul si lasam amestecul cca 10 minute sa se odihneasca.
Distribuim in 4 recipiente in mod egal si dam la rece pana cand se incheaga panna cotta. Eu am scos-o pe balcon pana s-au racit bolurile, apoi le-am pus la frigider si am servit a doua zi.
Este de preferat sa faceti panna cotta cu o seara inainte de servire pentru a fi siguri ca se ingheaga total si sa nu aveti surprize neplacute.
Inainte de servire faceti un sos din fructele de padure si zahar, iar cand serviti panna cotta turnati sos pe deasupra. Ornati cu frunze de menta (daca aveti).
Serviti desertul in cupe, sau pentru un efect mai deosebit rasturnati-l pe o farfurie.

Print Friendly, PDF & Email
panna cottaretete italienesti
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pui cu nuci si gorgonzola
next post
Tartine cu somon afumat

You may also like

Tarta cu ciocolata si banane

iulie 31, 2013

Brownies cu menta si whiskey

februarie 20, 2013

Cake pops Magura Bubblegum

aprilie 5, 2024

Reteta Mákos guba sau guba cu mac

aprilie 30, 2021

Rulada cu nuca

februarie 3, 2010

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

Budinca de clatite cu branza

ianuarie 19, 2014

Lunea altfel-Borcanelul sanatos

martie 11, 2013

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Tarta cu afine si ricotta

iulie 23, 2012

7 comments

Dli martie 21, 2012 - 6:35 pm

Si eu prima data am mancat Panna Cotta tot in Italia, dar nu stiam reteta, cum se face ! Va multumesc pentru reteta ,am sa incerc si eu.

Reply
mandala martie 21, 2012 - 6:35 pm

Este printre favoritele mele rapid, usor si poate lua mii de forme.

Reply
Sara & Miki martie 23, 2012 - 5:47 am

Si mie imi place. Pup!

Reply
Mika´s Kitchen martie 23, 2012 - 5:47 am

Arata super!! Imi place mult de tot 😉

Reply
The Wandering Oltean martie 23, 2012 - 4:45 pm

Definitiv una dintre favorite 🙂

Reusite pozele!

Reply
Corina Ureche martie 23, 2012 - 4:46 pm

Va multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur din suflet ca va place desertul meu!!

Reply
Antonina martie 27, 2012 - 7:22 am

Desertul asta e printre preferatele mele. Minunat arata!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ