Biscuiti cu migdale, merisoare si unt de arahide si BONUS o reteta delicioasa de caramel sarat vegan. Si pe langa cele doua retete super faine, va scriu azi si cateva randuri despre un blender de mana care are o functie de care te indragostesti: cea de vidare!
SanoVita si Boch Home mi-au lansat invitatia de a participa la o campanie simpatica: sa ma reconectez cu cineva drag, cu cineva de care mi-a fost dor in aceasta perioada. M-am dus cu gandul direct la nepotii mei de la Timisoara pe care urmeaza sa ii reintalnesc cat de curand. Tare dor ne-a fost in perioada asta de ei, de toata familia de altfel. Intalnirea noastra va fi dulce din toate punctele de vedere, iar momentul unul perfect: ziua de nastere a lui Razvan, cel mai mic dintre nepoti, si Ziua Copilului. Am pregatit biscuiti gustosi si abia astept sa ne bucuram cu totii de ei, sa stam la o poveste ca pe vremuri.
Pentru biscuiti am folosit mai multe produse de la SanoVita: unt de arahide, zahar brut, lapte de cocos, merisoare, migdale. Sunt produse in care am incredere si le-am folosit de multe ori. In biscuitii de azi se impletesc foarte fain aromele si gururile: dulce, sarat, acrisor. O minunatie, va garatez!
Gasiti mai multe retete cu produse SanoVita – AICI.
Pentru a-i transporta proaspati, i-am vidat cu ajutorul blenderului de mana ErgoMixx de la Bosch. Va povestesc mai jos cate ceva despre el.
Blenderul de mana ErgoMixx
Despre acest blender poti sa citesti mai multe detalii aici. Eu vreau sa iti prezint cele 3 caracteristici care m-au cucerit din prima:
- are un motor de 1000W, asadar este un blender puternic care face fata si ingredientelor mai dificile si aici ma refer in special la nuci, alune etc. Da, poti face unt de arahide sau alune fara probleme. Pestoul chiar iese cremos, iar supa-crema este cu adevarat catifelata.
- are 12 trepte de viteza si functia Turbo, adica poti sa controlezi cat de mult vrei sa maruntesti sau nu un aliment.
- are functia de vidare inclusa, iar pe mine acest lucru m-a cucerit forever. Marinez carnea, o videz in punga si o tin la rece pana la 48 de ore, iar in frigider nu miroase deloc. Pot sa pastrez alimentele o perioada mai indelungata fiind la fel de proaspete dupa ce le scot din punga. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un blender? Ah, blenderul vine din start insotit de caserola pentru vidare si pungi. Si da, pungile sunt foarte rezistente, iar dupa curatare pot fi refolosite!
Ingrediente Caramel sarat vegan
- 400ml lapte vegetal de cocos SanoVita
- 200g zahar brut
- sare dupa gust
Punem laptele de cocos si zaharul intr-o cratita cu fund gros. Amestecam si fierbem caramelul pe foc mic-mic 25 de minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 25 de minute caramelul va fi destul de lichid, insa se va intari pe masura ce se va raci. Oprim focul si adaugam putina sare. Amestecam, gustam si daca mai este nevoie de sare, adaugam dupa gust. Punem caramelul in borcan curat si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Textura lui va fi usor gelatinoasa.
Ingrediente pentru biscuiti cu migdale si merisoare
(ingrediente pentru 15 bucati)
- 100g unt la temperatura camerei
- 70g zahar brut SanoVita
- 1 ou
- 150g faina
- 70g unt de arahide
- merisoare
- 100g migdale
- vanilie dupa gust
- 1 praf de sare
Preincalzim cuptorul la 190°C si punem hartie intr-o tava de copt. Punem migdalele in blender, le maruntim si le varsam intr-o farfurie intinsa.
Mixam 4-5 minute intr-un bol untul si zaharul. Adaugam untul de arahide, oul si vanilie dupa gust. Mixam in continuare 1-2 minute.
Adaugam faina si sarea, amestecam bine si adaugam merisoarele si le incorporam in aluat.
Din aluat formam mingiute pe care le punem in migdalele maruntite. Aplatizam usor cu palma, astfel incat migdalele sa se prinda de biscuite. Intoarcem si imbracam biscuitele in migdale si pe cealalta parte.
Punem biscuitii in tava pregatita, cu o mica distanta intre ei, si dam tava la cuptor pentru 20 de minute.
Scoatem biscuitii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
Dupa racire se poate pune pe fiecare biscuite caramel sarat, insa asa sunt mai dificil de depozitat. Noi am pus caramel pe fiecare biscuite doar in momentul servirii. Daca faceti cadou astfel de biscuiti, caramelul sarat il puneti frumusel intr-un borcanel dragut.
Aceasta a fost reteta de biscuiti cu migdale si merisoare. Sper sa va inspire si pe voi sa pregatiti pachete cu biscuiti pentru persoanele dragi din viata voastra de care v-a fost dor in toata aceasta perioada!
Pofta buna, dragii mei!