Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel sau ce poti face cu un borcan de mazare si niste fileuri de peste proaspat. Si totul cat ai pusca din degete!
Cel mai lung titlu de reteta pe care l-ai citit in ultima vreme, stiu. Posibil sa ti se para ceva prea complicat, in realitate totul este cat se poate de simplu.
Mazarea cu menta si usturoi mi se pare cel mai la indemana mod de a aborda un borcan sau o conserva cu mazare. Bine, lasand la o parte varianta in care pasezi mazarea cu ceva legume si faci o supa crema. Dupa mine usturoiul nu poate lipsi atunci cand vorbim de gustoasele bobite verzi, iar despre menta nici nu mai vorbim. Bun, mazarea e gata in 10 minute maximum. Sa vedem ce-i si cu somonul.
Somonul cu pesto de patrunjel e gata in aprox 25 de minute, calculand 5 minute pentru preincalzitul cuptorului. Luam in calcul ca ai deja pregatit un pesto de patrunjel – pentru care gasesti AICI reteta. Daca nu il ai la frigider, il faci si pe el in 5 minute. Si e asa de bun de avut in casa incat nu pot decat sa iti recomand sa faci portie dubla.
Mazarea si somonul pregatite astfel merg de minune luate la pachet pentru pranzul de la birou.
Ingrediente Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel
- Somon file
- pesto de patrunjel
- 1 borcan mare mazare (680g)
- 1 lingurita unt
- 2 catei mari de usturoi
- cateva frunze de menta proaspata
- zeama de lamaie
- sare (optional)
*De ce este sarea optionala? S-ar putea ca mazarea din borcan sa fie suficient de sarata. Gusta inainte de a te apuca de treaba si vezi daca ar mai trebui sau nu. Eu am adaugat foarte putina in farfurie.
*Cantitatea de mazare este suficienta pentru 2 portii generoase.
*Se poate folosi pentru reteta si mazare congelata, dar o decongelati inainte de preparare. Merge si mazarea proaspata, fiarta inainte, desigur.
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!