Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Desert

Pavlova cu capsuni si cimbru

written by Corina iunie 9, 2019
Pavlova cu capsuni si cimbru

Pavlova cu capsuni si cimbru este acel desert de vara pe care odata ce l-ai gustat, nu te mai saturi de el. Va zic foarte sincer asta, stiti ca eu sunt fata serioasa!

Inainte de a afla cum se pregateste trebuie sa aflati ceva depre pavlova mea. Primul lucru ar fi ca asteapta sa fie publicata de anul trecut pe blog. Da, da, pozele sunt  din 2018. Vara trecuta am testat reteta, am pregatit pozele, am pregatit articolul, insa nu am reusit sa il mai postez in timp util. Eram in mijlocul renovarilor si nu a fost cand sa ma ocup de reteta. Intre timp capsunii au disparut de pe tarabe si am zis ca asta e, mai bine la anul decat niciodata. Al doilea lucru si cel mai important este legat de inspiratia acestei retete. Ideea de capsuni si cimbru am vazut-o la Brindusa, pe contul ei de Instagram. Anul trecut Instagramul avea arome de capsuni si cimbru datorita Brindusei.

Am testat atunci combinatia, mi-a placut si de acolo am testat-o alaturi de iaurt si cereale si pavlova. Poate anul acesta reusesc si o inghetata. Daca ma misc rapid sigur, daca nu…la anul.

Pavlova cu capsuni si cimbru

Pavlova cu capsuni si cimbru e ceva de care te indragostesti efectiv. Se intampla multe lucruri la fiecare imbucatura, dar sa le luam pe rand.

Avem bezeaua crocanta care aduce si dulceata desertului. Avem frisca care face legatura intre bezea si capsuni, e moale si catifelata si parca te pregateste pentru ce va urma: o explozie de arome la care nici nu te-ai fi gandit ca ar putea merge bine impreuna. Simti prospetimea capsunilor in care se duce o lupta intre aromele zaharului brun si ale lamaii, iar la final simti cimbrul. Asa cum nu l-ai simtit niciodata! Desi este discret, te face sa te opresti putin ca sa mentii un pic un pic mai mult aroma pe papile…

Enjoy!

Pavlova cu capsuni si cimbru

Ingrediente pentru bezea

  • 4 albusuri (ouale nu au fost foarte mari)
  • 150g zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 varf de cutit de sare

Cum preparam bezeaua

In primul rand cuptorul se preincalzeste la 120C si se pune hartie de copt intr-o tava. Pe hartia de copt vom intinde bezeaua sub forma de cerc, asa ca daca vreti precizie la mm trasati cu un creion cercul, folosindu-va de marginile unei farfurii de fel principal. Eu nu trasez acest cerc ci aranjez bezeaua pe hartie dupa inspiratia de moment.

Se pun albusurile si sarea in bolul mixerului sau intr-un bol de sticla ori inox (de plastic doar in cazul in care nu exista din cele mentionate si ne asiguram ca e curat si degresat).

Se mixeaza albusurile pana se intaresc putin. Din acest moment se adauga si zaharul treptat, lingura cu lingura, si se continua mixarea pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta, iar cristalele zaharului nu se mai simt. Se adauga otetul, se amesteca putin si bezeaua este gata.

Bezeaua se rastoarna pe hartia de copt si se niveleaza sub forma de cerc (poate avea si alta forma, desigur). Tava merge la cuptor pentru aproximativ 80-90 minute. Cand devine crocanta la exterior si se poate desprinde de pe hartie, este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Ingrediente pentru umplutura

  • 250ml smantana pentru frisca
  • putin zahar (adica una sau doua linguri cat sa indulceasca putin smantana, insa nu exagerat de mult)
  • 200g capsuni
  • 60g zahar brun
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • putina zeama de lamaie (2 lingurite)

Cum preparam umplutura

Rupem coditele capsunilor spalati si ii taiem in 4-5 bucati. Maruntim cimbrul din cutit si il adaugam peste capsuni impreuna cu zaharul brun si zeama de lamaie. Amestecam si lasam deoparte 20 de minute la macerat.

Frisca o batem impreuna cu zaharul (cel putin) pana prinde consistenta si se intareste.

Punem bezeaua pe un platou ori farfurie si turnam frisca in mijloc. O intindem uniform pe suprafata bezelei. Nu este obligatoriu sa fie total acoperita bezeaua, ci se pot lasa si margini. Eu asa am facut. Peste frisca punem capsunii care au stat la macerat cu tot cu zeama care au lasat-o. Este gro-za-va!

Decoram cu cateva frunzulite de cimbru si Pavlova cu capsuni si cimbru este gataaaaa!

Pofta buna!

Pavlova cu capsuni si cimbru

Pavlova cu capsuni si cimbru

Pavlova cu capsuni si cimbru

Print Friendly, PDF & Email
bezeacapsunicimbrupavlovaretete desert
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Conopida gratinata cu bacon
next post
Pancakes cu banane și ovaz

You may also like

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni

mai 21, 2020

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Pancakes (clatite americane)

ianuarie 22, 2012

Prajitura cu urda si afine

august 4, 2015

Prajitura cu ciocolata si zmeura

iulie 21, 2020

Clatite cu branza si capsuni la cuptor

mai 27, 2020

Apple popover

mai 16, 2012

Negresa cu unt de arahide

august 20, 2015

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Crema de zahar ars cu nuca

februarie 19, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ