Daca aveti pofta de ceva dulce, probabil aceste cornulete fragede cu nuca ar putea sa va faca cu ochiul. Pe langa faptul ca se prepara super usor si rapid, din cantitatile date mai jos ies in jur de 150 de bucati. Asadar pofta de dulce de maine va fi si ea satisfacuta!
Cornuletele se pastreaza pana la o saptamana intr-o cutie inchisa bine sau la frigider, asadar le puteti pregati din timp pentru Craciun sau orice alt eveniment special.
Dar astazi este Sfantul Andrei si in mod special vreau sa le urez “La multi multi ani!” nepotului meu si baietelului nasilor nostri de cununie. Va iubim mult si va dorim tot binele din lume.
La multi ani, tuturor sarbatoritilor!
Ingrediente Cornulete fragede cu nuca
- 400 g faina alba
- 2 galbenusuri+1 ou intreg
- 250 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar pudra
- 160 g nuca macinata
- un praf de sare
- 1/2 pliculet praf de copt
- esenta de vanilie
Extra: zahar pudra pentru tavalit cornuletele la final. Yumm!
Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca
Prepararea este mai mult decat simpla. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul cu mana pana cand acesta este omogen si se dezlipeste usor de pe degete. Se da aluatul la frigider pentru circa o ora.
Din aluatul rece se modeleaza mici bastonase intre palme, apoi se indoaie de la mijloc in forma de semiluna. Nu le faceti foarte groase, vor mai creste putin la copt.
Intr-o tava cu hartie de copt se pun frumusel unul langa celalalt (cu putin spatiu intre ele) si se dau la cuptor pentru 10-15 de minute, pana cand sunt usor rumene. Cuptor trebuie preincalzit la 180 de grade.
Odata coapte cornuletele, se lasa la racit apoi se tavalesc prin zahar pudra.
Va promit ca sunt un deliciu de numa numa.
Pofta buna, dragii mei!
9 comments
Cat sunt de bune…
Fragede și bune. Nu am încercat rețeta asta, dar se aseamănă cu cele cu untură, nu?
Da, Alina. Merge perfect si cu untura.
Minunate!! Fur si eu cateva ca mor de pofta 😀
In aluat intra toata cantitatea de zahar pudra?
da, da. Toata cantitatea intra in aluat. Pentru a tavali cornuletele la final se pune o alta cantitate de zahar deoparte, in afara de cele 150 g din blat.
ce le ador! Multumim pentru reteta!
Buna! Daca folosim untura, ce cantitate punem?
Buna. 200 de grame, urcati la 250 daca aluatul este prea uscat.